aA
Bosforo sąsiauryje pirmadienį ryte audros užkluptas Rusijos sausakrūvis "Strelec" nuskendo per kelias minutes. Kaip pažymėjo Valstybinio gelbėjimo operacijų jūroje koordinavimo centro budėtojas, "apie tai pranešė laivo mechanikas Sergejus Lukjanenka, išgelbėtas pirmoje dienos pusėje".
Jūra
Bendrovei "Maskvos upių laivininkystė" priklausančio "upė-jūra" klasės sausakrūvio "Strelec" parametrai ribojo laivo galimybę dirbti jūroje. Ekspertų nuomone, "turint galvoje artimiausių parų orų prognozę, laivui nevertėjo eiti į reisą".

Pirmadienį naktį ir anksti ryte, kai laivas nuskendo, Juodojoje jūroje netoli Bosforo sąsiaurio siautė daugiau kaip 4 balų audra, o vėjo greitis siekė 30 metrų per sekundę.

Pasak mechaniko, "apie 4 valandą ryto laivą užliejo galinga banga, ir korpusas bemat įskilo, o laivą akimirksniu užpylė vanduo". Budinti brigada, kaip pasakojo liudininkas, "net nespėjo pasinaudoti gelbėjimo plaustais ir šoko iš skęstančio laivo".

Iš 14-os įgulos narių kol kas išgelbėti tik mechanikas ir jūreivis. Iš vandens iškelti aštuonių įgulos narių kūnai.

Gelbėtojai neatmeta galimybės, kad kajutėse ilsėjęsi įgulos nariai galėjo iškart panirti po vandeniu su visu laivu.

Tragedijos vietoje paieškas tęsia Turkijos karo laivas, kiti laivai paliko nelaimės rajoną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.