aA
Kadenciją baigiančiam prezidentui Valdui Adamkui perduotuose Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos monarchių laiškuose įvertintas jo nuopelnas Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą (ES).
Valdas ir Alma Adamkai
Valdas ir Alma Adamkai
© ELTA
"Lemiamu Lietuvos raidos etapu sėkmingai atvedėte savo šalį į Europos Sąjungą. Šį prisijungimą istorikai ateityje tikriausiai įvertins kaip ne mažiau reikšmingą įvykį, negu pirmojo Lietuvos valdovo karūnavimas 1253 metais", - sakoma Nyderlandų karalienės Beatrix (Beatričės) laiške, kurį pirmadienį V.Adamkui perdavė Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Pimas Dumoras.

Taip pat pirmadienį Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Jeremy Hillas (Džeremis Hilas) V.Adamkui perdavė karalienės Elizabeth (Elžbietos) laišką.

"Jūs ypač turėtumėte didžiuotis Lietuvos pakvietimu į Europos Sąjungą ir NATO, nes tai - didelis Jūsų nuopelnas", - rašoma britų karalienės laiške.

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, per pokalbį su J.Hillu taip pat aptarta padėtis Irake ir Lietuvos pasirengimas pavasarį numatytam referendumui dėl narystės ES.

V.Adamkus pakartojo ryžtingą Lietuvos paramą tarptautinės bendruomenės pastangoms įgyvendinti Jungtinių Tautų rezoliucijas dėl Irako nusiginklavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.