aA
Estijos ministras pirmininkas Ainas Seppikas pasitraukė iš savo posto dėl kaltinimų, kad jis dalyvavo politiniame teismo procese 1985 metais - tai pirmadienį pranešė Centro partija. Pirmadienio popietę A.Seppikas padavė ministrui pirmininkui Siimui Kallui atsistatydinimo prašymą.
Siim Kallas Estijos premjeras
© ETA FOTO
Kaip pažymėjo pranešime spaudai Centro partija, priimdamas savo sprendimą A.Seppikas vadovavosi geriausiais ketinimais dėl Estijos ir būtinybe išsaugoti visuomenės vienybę.

Atsistatydinimo prašyme A.Seppikas pabrėžė nenorįs, kad kiltų vyriausybės krizė, nes tai būtų itin nepageidautina Estijos valstybei, ir todėl mano, kad teisingiausia - atsisakyti savo įgaliojimų.

A.Seppikas pridūrė, jog labai gerai vertina bendradarbiavimą su ministru pirmininku ir kitais vyriausybės nariais.

"Aš jau kelias dienas rengiausi atsiriboti nuo šio nešvaraus žaidimo ir pabrėžiu, kad palieku šį postą savo noru. Pasitraukiu iš vyriausybės, bet ne iš politikos", - pažymėjo A.Seppikas, kuris nepaisydamas skandalų, susijusių su juo, ketina balotiruotis parlamento rinkimuose šių metų kovą.

"Galutinį įvertinimą mums visiems pateiks rinkėjai - ir man, ir visiems tiems, kurie drabstydami mane purvais, tikėjosi susikrauti sau politinį kapitalą", - pareiškė A.Seppikas ir pridūrė norįs "apsaugoti Centro partiją ir jos šalininkus nuo šmeižto kampanijos, varomos prieš mane".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.