aA
Korupcija Lenkijos sveikatos apsaugos įstaigose yra labai paplitusi - gydytojams įteikiami vokeliai už gydymą, už nedarbingumo lapelio išrašymą, o medicinos seserims nelegaliai mokama už slaugymą.
Gydytoja
Gydytoja
Lodzės miesto gydytojų sąjunga netgi siūlo vadinamuosius "padėkos vokelius" legalizuoti - esą tai būtų naudinga ne tik įteikėjams, bet ir gavėjams. Nei vienų, nei kitų negalima būtų apkaltinti kyšininkavimu.

Siūloma, kad pacientas ir gydytojas iš anksto susitartų dėl sumos už medicinos paslaugą ir kad pacientas iš anksto sumokėtų pinigus į sveikatos įstaigos kasą. Atskaičius mokesčius tie pinigai būtų padalyti gydytojui ir gydymo įstaigai.

Tačiau šis pasiūlymas turi ir daug priešininkų, nes, jų tvirtinimu, tokiu atveju atsirastų akivaizdus pacientų dalijimas į turtingus ir vargšus. Neturtingieji negalėtų tikėtis gero specialisto paslaugos, nes negalėtų už tai užmokėti.

Lenkijoje šiuo klausimu užvirė karštos diskusijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.