aA
Indijoje neregėtai išpopuliarėjo naujas sveikos gyvensenos būdas - žmonės, norėdami atsikratyti kasdieninių rūpesčių arba streso, rytais juokiasi vieni iš kitų.
Neseniai Indijos mieste Pune atsidarė 'ankstaus ryto juoko' klubas, o netrukus turėtų atsidaryti ir dar keli panašūs klubai. 6 valandą ryto prasidėsiančiuose užsiėmimuose iš pradžių bus daromi kvėpavimo pratimai, vėliau - 15 minučių juokiamasi.

Kaip pranešė laikraštis "The Times of India", pratybų metu praktikuojamos įvairios juoko formos. Pavyzdžiui, žmonės juokiasi stovėdami ratu ar pirštais rodydami vieni į kitus.

Juoko klubų nariai įsitikinę, kad 15 minučių rytinio juoko turi teigiamos įtakos jų fizinei ir psichinei būklei.

"Dabar jaučiuosi lyg šešiolikmetis," teigė pensininkas Sadanandas Kolhatkaras pridurdamas, kad nuo tada, kai pradėjo lankyti rytines "juoko" mankštas, jo padidėjęs kraujo spaudimas žymiai sumažėjo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.