aA
Vilniaus rajone praėjusį savaitgalį užregistruotos dvi žmogžudystės.
Sekmadienį iš neteisėtai laikyto medžioklinio šautuvo nušautas 35 metų vyras.

Pasak Policijos departamento, Aleksandro Janovičiaus kūnas rastas apie 13 val. Miežonių kaime.

Kaip įtariama, A. Janovičių nušovė pensininkas, iš kurio nužudytasis buvo atėmęs pensiją ir kėsinosi dar kartą pagrobti jo pinigus.

Tris kartus anksčiau teistas A. Janovičius terorizavo kaimynus. Kai neturėdavo pinigų svaigalams, iš 67 metų Kazimiro Kazakevičiaus atiminėdavo pensiją.

Kartą A. Janovičius iš jo atėmė 100 litų, kitą kartą - praėjusį šeštadienį, likus parai iki nužudymo - 10 litų. Po to pinigus jis sumanė atimti dar ir sekmadienį.

Kai A. Janovičius priėjo prie durų, K. Kazakevičius pasiėmė lygiavamzdį 16-ojo kalibro medžioklinį šautuvą "Iž" ir iššovė. Kulka pataikė į širdies plotą.

Sužeistasis dar pašliaužė porą metrų ir numirė.

Įtariamasis K. Kazakevičius sulaikytas dviem paroms.

Apie 20 val. praėjusį šeštadienį Prūdiškių kaime sodo bendrijoje "Melioratorius" 52 metų neblaivi Liudmila Terentjeva peiliu į krūtinę sužalojo savo sugyventinį 50-metį Viačeslavą Glinskį.

Prieš tai sugyventinis L. Terentjevai buvo smogęs į veidą.

Moteris sugyventinį į krūtinę sužalojo duonriekiu peiliu, ruošdama maistą. L. Terentjeva pareigūnams teigė, kad sugyventinio nužudyti neketino, norėjo tik pagąsdinti.

Įtariamoji sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.