aA
Didžiausia interneto prekybos firma trečiadienį pranešė, kad organizuoja pirmą Europoje tarnybą, kuri įgalins vartotojus nekalbant nuo pradžios iki galo sudaryti sandorį per mobilųjį telefoną.

"Nokia" ir "Motorola" gaminamų interneto mobiliųjų telefonų savininkai galės susisiekti su tinklalapiu "Amazon.co.uk Anywhere" ir įsigyti knygų arba kompaktinių plokštelių, įrašę vartotojo vardą bei slaptažodį. Už šiuos skambučius bus mokama pagal duomenų perdavimo įkainius, kurie, anot "Amazon", yra mažesni už telefono pokalbių įkainius.

Kol kas Jungtinėje Karalystėje tik saujelė mėgėjų naršo po neseniai įrengtą mobilųjį internetą. Tačiau "Amazon" pranešimu, tyrimai rodo, kad iki 2002 metų net 48 mln. pasaulio gyventojų turės tinkamus telefonus.

Mobiliojo interneto debiutas Jungtinėje Karalystėje praėjo tyliai. Trūko telefonų, be to, jis pasižymėjo lėtais įkrovimo į atmintį tempais. Tačiau vėliau šiais metais bus įdiegtas spartesnio duomenų perdavimo standartas ir ši technologija ims plėtotis kur kas greičiau.

BNS