aA
Europos Sąjunga pirmadienį Briuselyje įvyksiančiame viršūnių susitikime nesiims sankcijų prieš Rusiją, kurios būtų reakcija į Gruzijos ir Rusijos konfliktą. Tai penktadienį pranešė šaltinis Eliziejaus rūmuose. Pasak Prancūzijos diplomato, prašiusio neskelbti jo pavardės, "sankcijų valanda dar tikrai neatėjo". "Esame dialogo su Maskva, o ne sankcijų etape", - pabrėžė jis.
Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Šį pusmetį Prancūzija pirmininkauja Europos Sąjungoje.

Anot šaltinio, ES Taryba pareikš, kad "šešių punktų sutarties (dėl karo veiksmų Gruzijoje nutraukimo ir abiejų šalių kariuomenės atitraukimo - PAP pastaba) turi būti laikomasi". "Kol to nebus, stebėsime Maskvos ir Briuselio santykius", - teigė diplomatas.

Paliaubų sutartį parengė ir dėl jos vedė derybas Maskvoje ir Tbilisyje Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy.

Dėl padėties Gruzijoje N. Sarkozi sušaukė neeilinį ES viršūnių susitikimą, kuris įvyks pirmadienį. Jame turi būti aptarta ir santykių su Rusija ateitis.

Ketvirtadienį Prancūzijos URM vadovas Bernardas Kouchneras pareiškė, kad "kai kurių šalių" pasiūlymu svarstomos sankcijos ir kitos priemonės Rusijos atžvilgiu, bet pati Prancūzija jų nesiūlo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.