aA
Užsienyje gyvenantiems lietuvių mokslininkams paskirtos Švietimo ir mokslo ministerijos mokslo premijos. Švietimo ir mokslo ministro įsakymu sudaryta komisija iš 16-os kandidatų išrinko 5-is iškiliausius lietuvių išeivijos mokslininkus, kurie bus pagerbti premijomis.
Pinigai
Pinigai
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Premija už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir laimėjimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje skirta filosofui dr. Ignui Kęstučiui Skrupskeliui, Pietų Kalifornijos universiteto (JAV) profesoriui emeritui.

Premija už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir laimėjimus fizinių, biomedicinos ir technologijų mokslų srityse skirta technologijos ir edukologijos mokslų atstovui dr. Romualdui Kašubai, Šiaurės Ilinojaus universiteto (JAV) profesoriui emeritui.

Premija už pastarojo dešimtmečio laimėjimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje skirta istorikui dr. Broniui Makauskui, Lenkijos mokslų akademijos Istorijos instituto mokslininkui, Lietuvos ir Lenkijos santykių istorijos tyrėjui. Premija už pastarojo dešimtmečio laimėjimus fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų srityse skirta lazerinių technologijų specialistui dr. Sauliui Juodkaziui, Hokaido universiteto (Japonija) asocijuotam profesoriui.

Premija už mokslo patirties, laimėjimų sklaidą, mokslo ryšių tarp Lietuvos ir užsienio šalių plėtojimą skirta edukologui, lietuvybės puoselėtojui dr. Algimantui Taškūnui, Tasmanijos universiteto (Australija) mokslo darbuotojui.

Mokslo premijos dydis – 13 000 Lt (100 Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų minimalaus gyvenimo lygio dydžių). Premijų tikslas - skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę bei siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudesnius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, krašto lietuvių bendruomenėmis ir aktyviai dalyvautų jų veikloje; skatinti išeivijos mokslininkus dalyvauti bendrose mokslo programose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.