aA
Šiaurės rytų Indijos Biharo valstijoje beveik 3 milijonai žmonių nukentėjo nuo baisiausio per pastaruosius dešimtmečius potvynio, o daugiau nei 100 000 žmonių perkelti pietryčių Nepale po to, kai praėjusią savaitę čia buvo pralaužta užtvanka.
Potvynis, Indija
Rytų Indiją niokojant potvyniams, vyras ant lentų plukdo savo dviratį.
© Reuters/Scanpix
Ankščiau Nepale tekėjus Saptakoshi upė užliejo neturtingiausią Indijos valstiją. Kai kuriose vietose jos plotis siekia 5 km.

Nepalo vidaus reikalų ministras Umeshas Mainalis teigia, kad iš visų žmonių, perkeltų į Nepalą, „maždaug 40 000 gyvena vyriausybės pastatytose stovyklose.“ Daugybė aukų prieglobstį rado mokyklose ir koledžuose.

Gyventojai buvo priversti palikti namus, kai rugpjūčio 18 d. Nepale sugriuvo sena upės užtvanka.

Vanduo pro išlaužtą užtvanką tekėjo su tokia jėga, kad pakeitė upės tėkmę, kuri dabar teka 120 km į rytus nuo savo pradinės vagos.

Ketvirtadienį valstybinė Nepalo televizija pranešė, kad daugybė Indijos gyventojų eina pro atvirą sieną, kadangi Nepale gali gauti maisto ir pastogę.

Indijos vyriausybė teigia, kad žuvo maždaug 50 žmonių (trečiadienį buvo pranešta, kad žuvo 87). Biharo valstijos katastrofų valdymo departamentas paskelbė 12-os žuvusių žmonių sąrašą, papildžius jį dviem aukomis nuo trečiadienio.

Kol kas nepateikiamas paaiškinimas, dėl ko šie skaičiai skiriasi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.