aA
Netoli Lietuvos sienos esančiame Bausės rajono Tseraukstės valsčiuje, Latvijoje nužudyta vienuolikmetė. Neatmetama galimybė, kad nusikaltimu įtariamas 36 m. vyras pabėgo iš Latvijos ir gali slapstytis Lietuvoje, pranešė TV3 „Žinios“.
Latvija, pasienis, siena
Latvija, pasienis, siena
© D.Tunkūno nuotr.
Nužudytoji vienuolikmetė gyveno kartu su močiute ir neseniai iš kalėjimo grįžusiu tėvu. Mergaitės motina, šiuo metu gyvenanti Airijoje, yra netekusi motinystės teisių. Žiauriai nužudytą vienuolikmetę namuose rado močiutė. Mergaitė perrėžta gerkle gulėjo lovoje, buvo uždengta antklode. Senolė iškart iškvietė policiją ir bandė namuose rasti savo sūnų, tačiau šio niekur nebuvo. Pareigūnai įtaria, kad jis ir nužudė vienuolikmetę, mat nerasta jokių įsilaužimo pėdsakų, nedingo jokie daiktai.

36 m. Ivaras Grantinis gerai žinomas latvių pareigūnams. Vyriškis anksčiau teistas už išžaginimą ir pasikėsinimą išžaginti, yra smarkiai kirviu sužalojęs savo motiną. Vietinių teigimu, I. Grantinis grįžęs iš kalėjimo susirado darbą, tačiau, gavęs algą, dažniausiai ją pragerdavo. Anot kaimynų, vyriškis gėrė ir tragedijos išvakarėse.

Šiuo metu tiriama, ar prieš nužudant, mergaitė nebuvo išžaginta, taip pat neatmetama, kad I.Grantinis galėjo pasprukti iš šalies, ir kirtęs sieną, slapstytis mūsų šalyje.

Latvijos pareigūnai prašo pagalbos, jei kas nors žino apie šį asmenį ar jo buvimo vietą. Tuo tarpu Lietuvos pareigūnai teigia, apie šį įvykį neturintys jokios informacijos, taip pat esą kol kas nėra gautas joks latvių pareigūnų kreipimasis dėl pagalbos ieškant įtariamojo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.