aA
Originaliai konservuoti česnakai žiemai.
Česnakai
© Corbis/Scanpix
Jums reikės:

2 kg česnako skiltelių,
300 g raudonųjų serbentų sulčių,
700 g vandens,
3 krapų žiedynų,
100 g cukraus,
50 g druskos.

Gaminimas:

Česnako skilteles supjaustykite išilgai, apvirkite vandenyje 1 min. ir sudėkite į paruoštus stiklainius.

Raudonuosius serbentus užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 3 min. Pertrinkite per tinklelį. Į pertrintą nuovirą supilkite cukrų ir druską, kaitinkite iki užvirimo. Verdančiu skysčiu užpilkite česnakus su krapais. Stiklainius uždarykite metaliniais dangteliais ir, apvertę dangteliais žemyn, padėkite ant rankšluosčio, kad atvėstų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.