aA
Galimos provokacijos dėl karinio tranzito į Kaliningradą ir Rusijos viltys artėjančiuose Seimo rinkimuose - tokius netiesioginius perspėjimus Lietuvai siunčia britų savaitraštis "The Economist". Leidinio interneto tinklalapyje redaktoriaus skiltyje spausdinamas straipsnis "Ką Rusija darys toliau", kuriame perteikiamas tariamas laiškas Rusijos premjerui Vladimirui Putinui.
Kremlius, Maskva, Rusija
Kremlius, Maskva, Rusija
© DELFI
Pasidžiaugęs sėkminga operacija "Sugrįžimas" Gruzijoje, tariamas laiško autorius pereina prie kitų valstybių.

"Lietuvos atveju mūsų remiamos ekstremistų grupuotės gali surengti teroristines atakas prieš karinį tranzitą į Kaliningrado sritį, taip suteikdamos mums progą reikalauti ir suteikti tinkamą apsaugą", - rašoma tariamame laiške, kurį pasirašo Olegas Šutnikas (liet. - pokštininkas).

Originaliai pateiktoje savaitraščio prognozėje taip pat paminėti spalį vyksiantys parlamento rinkimai.

"Rinkimų ciklas priešo stovykloje ateinančiais mėnesiais turėtų atnešti didelių pergalių mūsų pusei - tikimės, kad iki metų pabaigos Ukraina ir Lietuva pasitrauks iš priešo stovyklos", - rašoma "laiške V. Putinui".

Straipsnyje taip pat kalbama apie galimas provokacijas prieš rusakalbius Latvijoje ir Estijoje, didesnę paramą draugiškų šalių - Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos - kompanijoms ir britų, amerikiečių, lenkų ir čekų įmonių persekiojimą, kiberatakas prieš Lenkiją ir Čekiją.

"Lieka tik viena problema dėl tam tikrų propagandininkų priešo spaudoje, kurie ...", - taip baigiamas tariamas laiškas V. Putinui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.