aA
Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Vytauto Landsbergio skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2008 m. balandžio 22 d. nutarties, kuria europarlamentaro daugiau kaip 100 tūkst. litų ieškinys „Durnių laivo“ autoriui Vytautui Petkevičiui buvo paliktas nenagrinėtas, ir perdavė šį klausimą iš esmės spręsti tam pačiam apygardos teismui.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad ieškovas prieš kreipdamasis į teismą nesilaikė išankstinės ginčo sprendimo ne teisme tvarkos. O Lietuvos apeliacinio teismo kolegijos nuomone, ieškovas ir neprivalėjo pasinaudoti tokia tvarka.

Taigi, Apeliacinis teismas sutinka su V. Landsbergio skunde pateiktu argumentu, kad reikalavimui atlyginti turtinę ir neturtinę žalą, padarytą paskleidus tikrovės neatitinkančius duomenis, nėra taikoma išankstinė ginčo sprendimo ne teisme tvarka.

Vilniaus apygardos teismui ieškinį pateikęs V. Landsbergis siekė apginti savo mirusį tėvą, kurio garbė ir orumas, ieškovo nuomone, buvo pažeminti V. Petkevičiaus knygoje „Durnių laivas“. Žinomas rašytojas nesutinka su politiko pretenzijomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.