aA
JAV žurnalas "Forbes" trečią kartą iš eilės Vokietijos federalinę kanclerę Angelą Merkel išrinko galingiausia pasaulio moterimi.
Žurnalo "Wprost" viršelis su A.Merkel ir L. ir J. Kaczynkiais
A. Merkel įtakingiausių pasaulio moterų sąraše antrojoje vietoje paliko mažai žinomą JAV Indėlių apsaugos korporacijos (FDIC) federalinę vadovę Sheilą Bair. JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice, pernai buvusi ketvirta, šį kartą atsidūrė tik septintoje vietoje.

Po pralaimėjimo pirminiuose demokratų kandidato į JAV prezidentus rinkimuose iš 25 į 28 vietą smuktelėjo senatorė Hillary Clinton. Naujoji Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner įrašyta tryliktuoju numeriu.

Iš viso sąraše, kuris bus pristatytas vėliau, "Forbes" duomenimis, yra 23 politikės, 54 bendrovių vadovės, kelios žiniasklaidos sektoriaus bei visuomeninių organizacijų atstovės.

45 proc. moterų yra iš JAV. Tai yra penktas kartais, kai "Forbes" sudaro įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą. Anksčiau būdavo skelbiami tik galingiausi pasaulio vyrai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.