aA
Klaipėdoje trečią kartą pareigūnams įkliuvusi prostitutė uždaryta į areštinę. Seksu uždarbiaujančios kitos merginos bei vaikinas gavo baudų. Uostamiesčiuose nuo neatmenamų laikų būdavo perkamos meilės darbuotojų.
Prostitutė, pinigai, uždarbis, prostitucija
© Corbis
Klaipėdoje jų kasmet nutveriama ir nubaudžiama nuo keliolikos iki kelių dešimčių, tačiau tai nesumažina prostitucija besiverčiančių asmenų skaičiaus.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai atidžiai analizavo skelbimus laikraščiuose bei jų internetiniuose puslapiuose. „Vyriškis už atitinkamą mokestį moterims teikia seksualines paslaugas“, „žavios katytės atliks erotinį masažą“ – tokie skelbimai tikras lobis pareigūnams.

Apsimetę galimais klientais šią vasarą Klaipėdos policininkai nutvėrė 20 metų tauragiškę, 35 metų iš Kretingos rajono kilusį vyrą, 21 metų kretingiškę ir 18 metų Šilutės rajono gyventoją. Pastaroji mergina įkliuvo jau trečią kartą. Dar žiemą teismas už pakartotinį vertimąsi prostitucija jai buvo skyręs 10 parų areštą, tačiau mergina pasislėpė. Šįkart ji buvo iškart uždaryta į areštinę. Kaip ją bausti, spręs teismas.

Merginos nuomojosi butus daugiabučiuose namuose ir čia priimdavo klientus, o vyriškis buvo pasiryžęs atvykti pas klientes pats.

Klaipėdoje už prostituciją vyras baudžiamas antrą kartą. Visi pirmą kartą įkliuvę seksualinių paslaugų teikėjai nubausti 300 litų baudomis.