aA
Nustatyta, kad automobilį "Audi A8", kuriuo naktį į šeštadienį užsimušė iš koncerto grįžtantys "Tipo grupės" nariai Egidijus Remeikis ir Jevgenijus Snytkinas bei jų pasirodymą filmavęs operatorius Rytis Latvys, vairavo automobilio savininkas E.Remeikis.
Greitis
Greitis
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Tai konstatuota padedant žuvusiųjų artimiesiems ir draugams, sutikusiems kartu su pareigūnais peržiūrėti degalinės, kurioje užsimušusieji buvo stabtelėję prieš pat žūtį, vaizdo kameros įrašą. Jis patvirtino, kad automobilį iki degalinės vairavo R.Latvys, čia persėdęs į keleivio vietą.

"Audi" išvažiuojant iš degalinės, prie vairo sėdo vienas iš dviejų ekipažo narių, vilkėjusių firminius grupės marškinėlius. Atskirti jų savo jėgomis pareigūnai nepajėgė. Teigiama, kad iš įrašo sunku spręsti, ar "Audi" ekipažas nebuvo išgėręs - kraujo tyrimo rezultatų tikimasi sulaukti tik kitą savaitę. Degalinėje jie nieko nepirko - tik garsiai pasileidę muziką kažko laukė, bet nesulaukė.

Patikslinta ir tai, kad tragedijos vietoje jokių automobilio stabdymo žymių nėra - tik slydimo šonu pėdsakai. Į tris dalis po susidūrimo skilusi "Audi" buvo senos - iki 2000-ųjų gamybos laidos.

Automobilyje buvo tik priekinės oro pagalvės, kurios susidūrimo metu išsiskleidė. Pagal įvykio vietos apžiūrą, saugos diržu greičiausiai buvo prisisegęs tik R.Latvys.

Pagrindine tragedijos versija ir toliau lieka nutrūktgalviškas greitis remontuojamoje kelio dalyje.

Artimųjų teigimu, šį automobilį E.Remeikis buvo įsigijęs vos prieš pusmetį. Norėdamas patogios ir saugios transporto priemonės, kurį laiką jai taupė, o kiek trūko, pasiskolino.