aA
Artėjantiems Seimo rinkimams besirengianti opozicinė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partija (TS-LKD) trečiadienį pristatė savo parengtos programos projektą, kurios pagrindu po parlamento rinkimų žada siekti nacionalinio visų partijų sutarimo.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Partijos pirmininkas Andrius Kubilius spaudos konferencijoje sakė, kad su ekonominiais sunkumais susidurianti Lietuva turi pasirinkti tarp "airiško" ir "portugališko" varianto - devintajame dešimtmetyje pasiekusi platų bendrą sutarimą Airija tapo viena iš labiausiai klestinčių Europos valstybių, tuo tarpu iki dešimto dešimtmečio augusi Portugalijos ekonomika vėliau ėmė stoti ir iki šiol nesugeba prisivyti Europos Sąjungos (ES) vidurkio.

Pristatęs partijos parengtą 276 puslapių programos projektą, A. Kubilius žadėjo, kad pagal jį bus inicijuojamas nacionalinis susitarimas.

"Esame įsipareigoję, kad po rinkimų mūsų vyriausybė pagal šį planą inicijuos Nacionalinį susitarimą dėl nacionalinio plano ir imsis jį įgyvendinti. Elgsimės kaip Airijos vyriausybė, kuri 1987 metais atėjo ir pasakė visoms partijoms - štai mūsų planas, mes norime, kad jis virstų Nacionaliniu sutarimu dėl to, kokios permainos turi būti", - kalbėjo A. Kubilius.

TS-LKD lyderis sakė ketinąs pakviesti kitų partijų lyderius tartis dėl jų parengto plano, kuris dar gali būti taisomas ir pildomas. A. Kubilius žadėjo, kad įgyvendinus šiuos tikslus nepasikartos 2003 metų situacija, kai šešių parlamentinių partijų, profesinių sąjungų, verslo, mokslo ir studijų, studentų ir kitų įtakingiausių visuomenių organizacijų vadovai pasirašė Nacionalinį susitarimą, tačiau jis realiai nebuvo įgyvendintas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.