aA
Hillary Clinton paragino savo šalininkus paremti kandidatui prezidento rinkimuose Barackui Obamai, informuoja BBC.
Barackas Obama ir Hillary Clinton
Barackas Obama ir Hillary Clinton
© Reuters/Scanpix
Ji išsakė pageidavimą, kad visa partija susivienytų ir palaikytų B. Obamą kaip partijos kandidatą į prezidentus, teigdama, jog "visada buvo karšta jo rėmėja". Hillary Clinton minėjo, jog demokratai negali sau leisti pralaimėti respublikonams.

"Nesvarbu, ar balsavote už mane, ar palaikėte B.Obamą. Dabar atėjo laikas suvienyti jėgas ir siekti bendro tikslo", - sakė Hillary Clinton.

B.Obama, kuris laimėjo kovą prieš Hillary Clinton dėl teisės atstovauti demokratų partijai JAV prezidento rinkimuose, ketvirtadienio vakarą oficialiai bus paskelbtas kandidatu.

Rinkimuose lapkričio 4 dieną jis susirems su respublikonų partijos atstovu Johnu McCainu.

Užlipusi ant scenos per demokratų partijos suvažiavimą Hillary Clinton buvo sutikta garsiomis ovacijomis. Ji padėkojo tiems, kurie palaikė ją per rinkimų kampaniją, bet tikino, jog šiuo metu "B. Obama yra mano kandidatas". Demokratų partija negali su leisti, jog "į Baltuosiuos rūmus patektų dar vienas respublikonas. Demokratai privalo ištesėti žmonėms duotus pažadus".

"Visi esame vienoje komandoje ir nė vienas iš mūsų neturi išduoti mus vienijančių idealų", - kalbėjo Hillary Clinton. Nors politikė J.Mckainą vadina "kolega bei draugu", Hillary Clinton kritikuoja jo ryšius su George W.Busho politika bei idealais.

"Mums nereikia dar aštuonerių baimės metų", - tikino buvusio JAV prezidento Billo Clintono žmona.

Buvęs Virdžinijos valstijos valdytojas Markas Warneris taip pat išreiškė paramą B. Obamai kaip ateities prezidentui, kuris supranta šiandieninį pasaulį, siekia tų pačių ateities tikslų kaip ir paprasti žmonės bei gali įgyvendinti pokyčius, kurių Amerikos žmonėms taip reikia.

Nepaisant to, jog Hillary Clinton ir tvirtina remianti B.Obamą, dauguma jos šalininkų ketina balsuoti už respublikonų kandidatą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.