aA
Karo nusikaltimais kaltinamas buvęs Bosnijos serbų lyderis Radovanas Karadžičius pareikalavo nutraukti procesą prieš jį Hagos tribunole. To priežastimis jis, be kita ko, nurodė procesines klaidas, bauginimus bei jo teisių nepaisymą.
Radovanas Karadžičius ir Mino Miničius
Radovanas Karadžičius ir Mino Miničius
© AFP/Scanpix
Kadangi nėra paisoma tarp jo ir JAV vyriausybės pasiekto susitarimo, kuris suteikia jam imunitetą, kyla pavojus, kad jis bus "teisiškai likviduotas", pareiškė R. Karadžičius.

R. Karadžičius jau ir anksčiau reikalavo nutraukti procesą prieš jį teigdamas, kad amerikiečių derybininkas Richardas Holbrooke 1996-aisiais JAV vardu pažadėjo jam neliečiamybę. R. Holbrookas tai neigia.

Po 12 slapstymosi metų R. Karadžičius liepos 21-ąją buvo suimtas Belgrade ir netrukus perduotas tribunolui. Jam pateikti kaltinimai pagal 11 kaltinamųjų punktų, tarp jų - dėl karo nusikaltimų ir genocido per Bosnijos karą 1992-1995 metais.

R.Karadžičius laikomas pagrindiniu įtariamuoju Srebrenicos žudynėse, kai 1995-aisiais buvo nužudyta beveik 8 tūkst. Bosnijos musulmonų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.