aA
Uostamiesčio policija telkia pajėgas rugsėjui. Šio mėnesio pirmosiomis savaitėmis bus sustiprinta eismo priežiūra, rengiama daugiau įvairių patikrinimų. Rugsėjį daugiau dėmesio bus skiriama magistraliniams, krašto, rajoniniams keliams ir miesto gatvėms.
Rugsėjo 1-oji, karikatūra
Rugsėjo 1-oji, karikatūra
© DELFI
Nuo šio mėnesio 1 iki 10 dienos bus organizuojamas budėjimas uostamiesčio pagrindinėse gatvių sankryžose.

Numatyta penkiolika tokių vietų. Rugsėjo 1-ąją pareigūnai jose budės nuo 8.30 iki 12 valandos. Kitomis dienomis – nuo 7.30 iki 8.30 valandos ir nuo 11.30 iki 14.30 valandos.

Nuo rugsėjo 1 iki 10 dienos pareigūnai budės ir prie mokyklų, kuriose suformuotos pirmokų klasės. Jie prižiūrės šalia švietimo įstaigų esančias pėsčiųjų perėjas, jų teritorijas, užtikrins viešąją tvarką.

„Siekiame, kad mokiniai į mokyklą ateitų ir grįžtų iš jos saugiai“, – pažadėjo Klaipėdos viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Į mokyklą – su teisėmis

Pasak pareigūno, rugsėjį bus organizuojami ir trumpalaikiai patikrinimai prie mokyklų.

„Dėmesys bus kreipiamas į tai, ar vyresnių klasių mokiniai, atvykstantys į pamokas su motoroleriais, automobiliais laikosi eismo taisyklių, turi vairuotojo pažymėjimus. Siekiame, kad prie mokyklų neįvyktų nelaimių. Jaunieji vairuotojai neįvažiuotų į vaikų būrį“, – tvirtino A.Leliuga.

Jo teigimu, griežtai kontroliuojami bus visi transporto priemonių vairuotojai. Žiūrima, kaip jie elgiasi pėsčiųjų perėjose, ar motociklininkai, mopedų vairuotojai dėvi šalmus, turi dokumentus. Pareigūnai tikrins, ar transporto priemonių vairuotojai nėra apsvaigę nuo alkoholio, narkotikų, kitų psichiką veikiančių medžiagų.

O rugsėjo 8–14 dienomis Europos policijos tinklo iniciatyva visoje Europoje bus stebima, ar vairuotojai, keleiviai važiuoja prisisegę saugos diržus, vaikai sėdi specialiose kėdėse.

Tramdys girtaujančius

Trumpalaikiai patikrinimai nuo rugpjūčio 30 dienos bus vykdomi ir dėl nepilnamečių girtavimo. Neuniformuoti pareigūnai juos vykdys autobusuose, kurie aptarnauja pagrindinius maršrutus, pajūryje. Triukšmaujantys ir girtaujantys nepilnamečiai bus pristatyti į policijos komisariatus.

„Pernai, kai rugsėjo 1-ąją buvo uždrausta prekyba alkoholiu, situacija dėl neblaivių nepilnamečių buvo geresnė. Tikimės, jog šiemet bus tas pats. Tikrinsime parduotuves, kad nepardavinėtų alkoholio nepilnamečiams. Ypatingo dėmesio sulauks mažos įstaigos ir kioskai“, – dėstė pareigūnas.

Medikai pajėgų netelkia

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties ir Vaikų ligoninės rugsėjo 1-ajai specialiai nesiruošia. Anot įstaigų vadovų Rimvydo Juodviršio ir Klaudijos Bobianskienės, ši diena niekuo nesiskiria nuo kitų.

„Tai eilinė darbo diena. Daugiau susirgimų nebūna. Priešingai, prieš rugsėjo 1-ąją sergantys vaikai nori būti išrašyti, kad galėtų eiti į mokyklą“, – tvirtino K.Bobianskienė.