aA
Ne visi šunys auginami puošmenai: dėl įgimto instinkto jie puola nieko dėtus žmones. Taip du kartus atsitiko Karsakiškio seniūnijoje esančioje „Lėvens“ sodų bendrijoje. „Kaimynai atvažiuoja į savo sodybą ir atsiveža tą šunį“, – sako Irena Zavackienė. Šuo ypatingo dėmesio sulaukė tuomet, kai netikėtai užpuolė gretimo namo gyventoją, apie devyniasdešimt metų sulaukusią Adelę Serenčikienę, kuri ilsėjosi savo sode, „Lėvens“ sodų bendrijoje.
Šuo
Šuo
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Šio lakstė be antsnukio

Ji dieną buvusi lauke, o gyvūnas atbėgo, stojo ant užpakalinių kojų ir norėjo apkandžioti senyvą moterį. Atėjusi šuns savininkė šį išsivedė. Keturkojis suspėjo suplėšyti aukos drabužius. Moteris be galo išsigando ir ėmė rėkti.

Tokiame amžiuje staigūs išgąsčiai ne visada praeina be pasekmių, gali rimtai įtakoti sveikatos būklę. A.Serenčikienė iškart nuėjusi pasipasakoti kaimynei. Tuokart taip viskas ir pasibaigė. Tačiau kaimynai nepranyko – atvažiuoja ir vėl, sodo namelis jiems itin tinka pasisėdėjimams bei šventėms.

O šuo, nukentėjusių atsiliepimais, yra vidutinio didumo, išsikišusiomis iltimis ir, gavęs nevaržomą laisvę, aplink šmirinėja be antsnukio. Paprasčiausias šunų savininkų atsakymas į įtartiną keturkojo elgesį yra: „A, jis nieko nedaro, nesijaudinkite.“

Vėliau, Živilė Rancovienė, kita kaimynė, su anūku laiką leido lauke, kuomet pasirodęs minėtasis šuo antrą kartą išgąsdino nieko dėtus žmones. Išsigando ir Irena Zavackienė, kai pradarius duris išgirdo garsų urzgimą. „Staigiai užsirakinau ir nekišau nosies laukan“ , – sakė ji. O mažasis Ž.Rancovienės anūkas naktimis net sapnavo košmarus. Po antrojo išpuolio tuščiai nesėdėta ir imtasi veiksmų – moteris kreipėsi į Karsakiškio policijos nuovadą.

Uždraudė apskųsti

Laikinai einantis nuovados viršininko pareigas apylinkės inspektorius Arvydas Sutkus patvirtino, jog pareiškimas yra, ir artimiausiu metu bus pradėtas tyrimas. „Dabar dirbu vienas, nors tyrimu užsiimti turėtų keletas pareigūnų“ , – sako jis.

Šiam įvykiui išsiaiškinti yra tam tikras terminas, tad policijos pareigūnai artimiausią savaitę nuvažiuos į minėtą incidento vietą. „Gal pavyks tą šunį konfiskuoti, jei rasime pažeidėjus, o paprastai tokiu atveju skiriamos baudos dėl neatsakingo savininkų elgesio“, – galimas sankcijas apsprendžia pareigūnas S.Sutkus.

Tačiau pateikiant pareiškimą buvo iškilę sunkumų, mat labiausiai nukentėjusiai A.Serenčikienei jos dukra pirma atkalbinėjo nuo kreipimosi į policiją, neva, būsią tik blogiau ir kaimynai visai supyks.