aA
Artėjant mokslo metams Klaipėdos visuomeniniame transporte važinės policijos pareigūnai, vilkintys civiliais drabužiais. Taip tikimasi užtikrinti keleivių ir transporto priemonių saugumą, praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.
Klaipėda
Klaipėda
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Pasak VšĮ “Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus Gintaro Neniškio, paskutinės vasaros dienos ir rugsėjo pradžia būna itin nerami vežėjams – miesto autobusais jaunimas masiškai vyksta prie jūros, o jų energijos perteklius dažnai atsispindi kriminalinių įvykių suvestinėse ir autobusų salonuose.

“Vežėjų nusiskundimai dėl sulaužytų sėdynių ar apibraižytų salono langų – tai tik pusė bėdos, blogiau, kai jaunimas ima įrodinėti savo jėgą prieš keleivius, ar net vairuotojus”, - apie nemalonias tendencijas sakė G.Neniškis, primindamas, kad jo vadovaujama įstaiga šio metu dalyvauja net keliuose teisminiuose procesuose dėl incidentų miesto autobusuose.

Vienos iš keleivių pervežimo paslaugas mieste teikiančios bendrovės “Klaipėdos autobusų parkas” generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė įsitikinusi, kad vien vairuotojai viešosios tvarkos autobuse palaikyti negali.

“Įsivaizduokite, koks intensyvus yra eismas mieste. Vairuotojas turi įtemptai stebėti situaciją gatvėje, o kas dedasi salone – niekaip nesukontroliuosi, juo labiau piko valandomis, kai autobuse važiuoja iki 200 keleivių,” – sakė vežėjų bendrovės vadovė J. Daugininkienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, įvertinusi šią situaciją, kreipėsi pagalbos į policiją ir bendru sutarimu paruošė veiksmų planą, turintį užtikrinti saugumą miesto autobusuose. “Nuo rugpjūčio 29 dienos policijos pareigūnai, vilkėdami civiliais rūbais, važinės karščiausiais autobusų maršrutais ir tramdys tvarkos pažeidėjus. Bus sustiprintas ir budinčių ekipažų patruliavimas KKT nurodytose vietose”, - sakė Andrius Leliuga, Klaipėdos viešosios tvarkos tarnybos viršininkas.

Pasak G.Neniškio, pranešimą apie incidentus autobusuose pagreitins ir Klaipėdoje jau diegiama elektroninio bilieto sistema. Kiekviename miesto autobuse bus sumontuota kompiuterinė sistema, kurioje įrengtas pavojaus mygtukas. Vairuotojui jį nuspaudus saugos tarnybos arba policijos ekipažai iškart fiksuos autobuso buvimo vietą ir galės be jokių telefoninių skambučių atvykti į įvykio vietą bei sulaikyti tvarkos pažeidėjus.

Pirmieji autobusai su tokia kompiuterine įranga jau važinėja Klaipėdos gatvėmis. Tikimąsi, kad 2009 metų pradžioje tokios elektroninės sistemos veiks visuose miesto autobusuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.