aA
Rusija ketina laikinai nutraukti su NATO pasirašytos sutarties, kuria Šiaurės Atlanto aljansui leidžiama reikalingą įrangą į Afganistaną gabenti tranzitu per Rusiją ir Vidurio Azijos valstybes, galiojimą, britų laikraštis „The Times“ cituoja Rusijos ambasadoriaus Afganistane pranešimą.
JAV karinė aviacijos bazė "Manas" Biškeke (Kirgizija)
JAV karinė aviacijos bazė "Manas" Biškeke (Kirgizija)
© DELFI (G.Oganausko nuotr.)
Ambasadorius Zamiras Kabulovas pareiškė žurnalistams, kad, jo nuomone, susitarimas neteko galios, nes praėjusią savaitę Rusija, nesutapus pozicijoms dėl Osetijos–Gruzijos konflikto, nutraukė karinį bendradarbiavimą su NATO.

Sutartis dėl tranzito buvo sudaryta per NATO viršūnių susitikimą balandžio mėn. Pagrindinis jos tikslas buvo užtikrinti transporto liniją, galinčią tapti maršruto tarp Kabulo ir Pakistano sienos, kurį dažnai atakuodavo abi pusės, alternatyva.

Pasak Z. Kabulovo, dėl nesutarimų Gruzijos klausimu Maskva gali taip pat peržiūrėti sutartis, leidžiančias NATO narėms naudotis Rusijos oro erdve ir turėti karines bazes buvusiose sovietų respublikose Vidurio Azijoje.

„Joks sveiko proto žmogus negali tikėtis, kad vienoje pasaulio dalyje su Rusija bus bendradarbiaujama, o kitoje – veikiama prieš ją“, – pareiškė Rusijos ambasadorius Afganistane.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.