aA
Atliktos apklausos duomenimis, naujuoju Jungtinių Valstijų prezidentu siekiančius tapti JAV senatorius Johną McCainą ir Baracką Obamą palaiko tiek pat rinkėjų.
B. Obama (Klubas.lt)
© Scanpix
Sekmadienį paskelbto CNN „Opinion Research“ korporacijos atlikto tyrimo rezultatais ir J. McCainą, ir B. Obamą palaiko 47 proc. apklaustųjų.

„Panašu, kad B. Obamai tai žingsnis atgal, nes praėjusį mėnesį jis surinko 51 proc., o jo oponentas – 44 proc.“, teigia CNN apklausų skyriaus direktorius Keatingas Hollandas. „Netgi praėjusią savaitę, prieš tai, kai paaiškėjo, kad savo pavaduotoju jis pasirinko Joe Bideną, daugumoje apklausų B. Obama surinkdavo bent keliais procentais daugiau balsų, negu J. McCainas.“

54 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad Delavero senatoriaus J. Bideno pasirinkimas B. Obamos pavaduotoju buvo „puikus“ arba „geras sprendimas“.

Pagal apklausos rezultatus, 66 proc. senatorės Hillary Clinton rėmėjų palaiko B. Obamą – liepos mėn. pabaigoje palaikančiųjų buvo 75 proc.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.