aA
Buvusio krepšininko, olimpinio čempiono Valdemaro Chomičiaus įsteigta krepšinio mokykla Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) privalės grąžinti nesumokėtą fizinių asmenų pajamų mokestį, delspinigius bei baudą, iš viso - 135 tūkst. litų. Buvusiam garsiam krepšininkui nepalankų sprendimą pirmadienį paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas.
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius
© www.unics.ru
Teisėjų kolegija atmetė viešosios įstaigos V. Chomičiaus krepšinio mokykla skundą dėl VMI sprendimo, kuriuo nurodyta į valstybės biudžetą sumokėti 90 tūkst. litų fizinių asmenų pajamų mokesčio, 36 tūkst. litų delspinigių bei skirtą 9 tūkst. litų baudą.

Teismo nuomone, VMI pagrįstai krepšinio mokyklai priskaičiavo mokesčius, o jų nesumokėjus, skyrė baudą.

Inspektoriai nustatė, kad 2002-ųjų pradžioje V. Chomičiaus krepšinio mokykla varžytinėse iš fizinių asmenų už 62 tūkst. litų įsigijo Neries krantinėje esantį pastatą, kurį suremontavo ir tų pačių metų pabaigoje pardavė už 950 tūkst. litų.

Registrų centro duomenims, tuo metu pastato vertė buvo 321 tūkst. Lt, o viena privati turto vertintojų kompanija nustatė, kad suremontuotų patalpų rinkos vertė – 850 tūkst. Lt.

DELFI primena, kad priskaičiuotą fizinių asmenų pajamų mokestį VMI nurodė sumokėti į valstybės biudžetą, tačiau V. Chomičiaus krepšinio mokykla su sprendimu nesutiko.

„Inspektoriai ir mokykla skirtingai žiūri į įstatymą, tačiau mes jaučiamės teisūs ir iki galo kovosime, kad mums nereikėtų mokėti šių pinigų“, - mokyklos direktorė Eglė Juozapavičienė DELFI yra sakiusi, kad ginču domisi ir jame aktyviai dalyvauja ir krepšinio mokyklos steigėjas ir savininkas V. Chomičius.

Nepalankų teismo sprendimą krepšinio mokykla dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.