aA
Vokietijos miesto Pforzheimo (apie 50 km į vakarus nuo Stuttgarto) teismo sprendimu lietuvis vairuotojas, sukėlęs avariją, kurioje žuvo žmogus, buvo nubaustas pinigine bauda, pranešama pz-news.de.
Teismas, teisingumas
© Corbis/Scanpix
Autoavarija įvyko liepos 23 d. kelyje 294 tarp miestų Birkenfeldo ir Neuenbürgo. Apie 21 val. automobilį „VW Transporter“ vairavęs lietuvis suko į kairę, kur norėjo sustoti kempinge. Darydamas posūkį vairuotojas iš Lietuvos nepamatė į Birkenfeldo pusę važiavusio motociklininko. 60 metrų skyrė abidvi transporto priemones. Motociklą vairavęs 30 metų vyras stabdė, bet laiku sustoti nebesuspėjo – jis trenkėsi į lietuvio vairuojamą automobilį „VW Transporter“.

Susidūrimo motociklo vairuotojas neišgyveno – mirė nuo sunkių sužalojimų.

Lietuviui iškelti kaltinimai už nužudymą per neatsargumą, jis iki teismo dienos (mėnesį laiko) buvo uždarytas į areštinę. Kaltinamojo gynėjas Achimas Wizemannas pripažino, kad Vokietijos piliečiui tokiu atveju nebūtų tekę teismo laukti už grotų. Lietuvis buvo sulaikytas, nes buvo baiminamasi, kad kaltinamasis neprisistatys į teismą, rašoma pz-news.de.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino, nukentėjusiojo šeimos atsiprašė ir pareiškė savo užuojautą.

Trys eismo nelaimės liudininkai teisme paliudijo, kad motociklininkas kelio ruože žymiai viršijo greitį. Ekspertų išvadose taip pat teigiama, kad kelyje, kuriame leidžiama važiuoti 70 km/h greičiu, motociklininkas siekė nuo 93 iki 102 km/h greitį.

Teisėjas Bastianas Kioschis pripažino, kad „kaltinamasis turėjo matyti atvažiuojantį motociklą“, rašoma pz-news.de. Tačiau lietuviui, jau mėnesį praleidusiam areštinėje, skyrė tik piniginę baudą – 1800 eurų.

Anot pz-news.de, teisėjas savo nuosprendį motyvavo tuo, kad tokia situacija kelyje gali pasitaikyti kiekvienam, ir jis kitokį sprendimą priimtų, jei vairuotojas būtų buvęs neblaivus. „Baudžiamoji teisė negali kompensuoti šios eismo nelaimės tragiškų pasekmių“, sakė teisėjas Bastianas Kioschis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.