aA
Pirmoji Lietuvoje gražiausios lietuvaitės rinkimus pradėjusi rengti 48 metų Jūratė Nijolė Vilimienė gali atsidurti už grotų. Baudų už vagystes iš parduotuvių bei naudojimąsi visuomeniniu transportu nesumokančiai buvusiai konkursų „Mis Lietuva“ organizatorei antstoliai pasiūlė baudas pakeisti į administracinį areštą arba viešuosius darbus.
Laiptinė
Laiptinė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Dėl administracinės nuobaudos pakeitimo su aukštais politikais ir turtingais verslininkais artimai bendravusiai grožio konkursų Lietuvoje pradininkei į Vilniaus miesto antrąjį apylinkės teismą kreipėsi antstolių kontora. Kraštutinių priemonių antstoliai buvo priversti imtis dėl skolininkės veiksmų – buvusi bendrovės „Lietuvos grožio formulė“ vadovė nėra sumokėjusi nė vienos iš aštuonių teismo skirtų baudų.

Beveik 2 tūkst. litų J.N. Vilimienė skolinga Valstybinei mokesčių inspekcijai – už vagystes iš prekybos centrų teismas skyrė pinigines baudas, kurias moteris privalėjo sumokėti į valstybės biudžetą. Dar keturios administracinės bylos yra skirtos už važiavimą „zuikiu“ visuomeniniu transportu.

„Skolininkė neturi turto, todėl mes esame priversti prašyti pakeisti nuobaudos rūšį, - DELFI sakė antstolė Daiva Milevičienė. – Tokiu atveju teismas paprastai skiria administracinį areštą arba viešuosius darbus – manome, šios nuobaudų rūšys yra gana efektyvios“.

Antstolių kontoros prašymą pirmadienį turėjo nagrinėti Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas, tačiau J. N. Vilimienei nepavyko įteikti šaukimo į teismą. Beje, tai jau ne pirmas kartas, kai pašto darbuotojams nepavyksta namuose rasti į skolų liūną įkliuvusios moters.

DELFI jau skelbė, kad už vagystes iš prekybos centrų buvusi grožio konkursų rengėja baudžiama ne pirmą kartą. Viename teismo posėdyje ji teisinosi, kad neturi pinigų, o pati bei sūnus serga vėžiu.

Bendrovei „Lietuvos grožio formulė“ vadovavusi J.N. Vilimienė jau ne pirmą kartą turi bėdų su teisėsauga. Prieš trejus metus ji su savo vyru, buvusiu Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovu Vitaliu Vilimu buvo uždaryti į areštinę, nes nesumokėjo už gyvenimą viename sostinės viešbučių.

Prieš tai - 2004-ųjų rugsėjį jų šeimą antstoliai už skolas iškeldino iš trijų kambarių buto sostinės Fabijoniškių rajone.

Iš grožio verslo J.N. Vilimienė pasitraukė 1999 metais, kai su kita bendrove kilo ginčas, kas turi išskirtines teise Lietuvoje organizuoti „Mis Lietuva“ ir siųsti atstovę į Europos ir pasaulinius grožio konkursus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.