aA
Kelių mėnesių prireikė Marijampolės valdžiai, kol surado stebėtojus dar pavasarį įrengtoms dviem dešimtims vaizdo stebėjimo kamerų. Jos perduoda vaizdus iš pačių judriausių ir pavojingiausių miesto vietų.
Policija
Policija
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Ne taip seniai Marijampolės policijos komisariato budėtojų dalyje darbą pradėjo šeši neįgalūs marijampoliečiai. Jie privalo stebėti vaizdo kamerų ir pamatę daromus prasižengimus, tuojau pat apie tai pranešti greta dirbantiems policijos pareigūnams. Neįgaliųjų įdarbinimas finansuojamas iš Lietuvos darbo biržos neįgaliųjų integracijos programos.

"Mums stinga pareigūnų, todėl tikrai neturėjome galimybių skirti juos budėtojais. O priimti papildomus darbuotojus specialiai šiam darbui stigo lėšų", - LŽ paaiškino Marijampolės policijos komisariato viršininko pavaduotojas Henrikas Nagrockis. Dėl to kelis mėnesius vaizdo kameros tuščiai transliavo aukštos kokybės vaizdus iš "karščiausių" Marijampolės taškų - stebėti jų nebuvo kam.

Vaizdo stebėjimo kameros 19 miesto vietų, šviesolaidiniai tinklai iki jų ir centrinis valdymo pultas Marijampolės policijos komisariate buvo įrengti šių metų pradžioje, euroregionui Nemunas įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą daugiau kaip 4 mln. litų vertės projektą. Pagal jį tokios kameros buvo sumontuotos dar ir Lazdijuose, Varėnoje, Vilkaviškyje bei kai kuriuose kituose pasienio su Lenkija miestuose.