aA
Milagro, kurios vardas ispanų kalba reiškia "stebuklą", mirė po pirmųjų operacijos valandų, kai buvo atskirta nuo gyvybinių organų, kuriuos dalijosi su seserimi.

Martha, kurią gydytojai tikėjosi išgelbėti, mirė 10-tą operacijos valandą dėl širdies komplikacijų. Operacijoje dalyvavo trys chirurgų brigados.

Dar prieš operaciją buvo žinoma, jog Milagro mirs, kad išgyventų antroji sesuo Martha.

Gydytojai teigė, jog būtų neįmanoma išgelbėti abiejų mergaičių, nes Milagro krūtinė buvo per maža ir neišsivysčiusi, kad į ją būtų galima persodinti širdį. Todėl jie nusprendė, jog šią - silpnesnę iš 4 mėnesių amžiaus seserų - reikia paaukoti. Siamo dvynės buvo sujungtos krūtinėmis, turėjo bendrą širdį, dalį kepenų ir žarnyno.

Operacija turėjo įvykti pirmadienį, tačiau vienas geriausių Italijos vaikų širdies chirurgų Carlo Marcelletti turėjo ją paankstinti, nes mergaitėms kilo kvėpavimo problemų.

C.Marcelletti spaudos konferencijoje sakė, jog Martha mirė todėl, kad viena ir taip deformuota širdis neatlaikė operacijos. Gydytojas pareiškė, kad vaikų kardiologijos skyrius Palermo ligoninėje bus pavadintas dviejų mergaičių vardu.

"Lietuvos rytas"