aA
Lietuvoje per penktadienį ir šeštadienį avarijose žuvo 9 žmonės, tarp jų - vienas vaikas. Tiek aukų karas keliuose pastaruoju metu neskaičiavo net per visą savaitę. Šeštadienį 8.45 val. Šilutės rajone traktorius "MTZ 82" su priekaba pervažiavo ir mirtinai sužalojo priešpriešiais dviračiu važiavusį ir ant važiuojamosios dalies nukritusį 56-erių vyrą.
Automobilis
Automobilis
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Po kelių valandų Kelmės rajone automobilis "Mitsubishi Space Star", vengdamas susidurti su į pagrindinį kelią išvažiavusiu dviratininku, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Eismo įvykio metu žuvo minėto automobilio 76-erių keleivė, o kita 68-erių moteris dėl įvairių sužalojimų paguldyta į ligoninę. 23-ejų vairuotojas ir 45-erių keleivė po medikų apžiūros išleisti gydytis į namus. Kaip manoma, avariją sukėlęs 38 metų dviratininkas liko sveikas. Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Beveik tuo pat metu avarijoje Marijampolės savivaldybės teritorijoje žuvo dvylikametė. Pasak policijos, kelio Marijampolė-Kalvarija 10-ajame kilometre, automobilis "Mercedes-Benz 300", vairuojamas 47-erių marijampoliečio, partrenkė ir sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį išėjusią Svetlicos kaimo gyventoją. Vežama į ligoninę paauglė mirė.

Šeštadienį 15.50 val. Kazlų Rūdos savivaldybės teritorijoje automobilis "Volkswagen Passat", nuvažiavęs nuo kelio, atsitrenkė į griovio šlaitą. Avarijoje žuvo automobilį vairavęs pusamžis vyras, o kartu vykęs 48-erių keleivis dėl patirtų sužalojimų gydomas Marijampolės ligoninėje.

Jonavos rajone automobiliui nuvažiavus nuo kelio žuvo du keleiviai. Transporto priemonės vairuotoja ir dar du keleiviai šiame eismo įvykyje patyrė sužalojimų. Ši skaudi nelaimė įvyko penktadienį apie 17.15 val. kelio Bukonys-Upninkai-Keižionys 8-ajame kilometre, kai automobilis "Audi 100", kurį vairavo 42-ejų moteris, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio vietoje žuvo 45-erių ir 43-ejų automobilio keleiviai. Dar trys "Audi" vykę asmenys dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Dar keliuose eismo įvykiuose aukų išvengta tik per plauką. Penktadienio naktį Panevėžyje dėl neatsargaus vairuotojo elgesio sužeista kito automobilio vairuotoja ir apgadinti du automobiliai.

Apie 22.05 val. sankryžoje 28-erių asmuo, vairuodamas automobilį "BMW 320", nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į kelio sąlygas, matomumą, nesuvaldė automobilio, užvažiavo ant kelio skiriamosios juostos ir nulaužė kelio ženklą. Krisdamas kelio ženklas apgadino priešais važiavusį automobilį "Honda Accord". Per eismo įvykį nukentėjo "BMW 320" 28-erių keleivė. Jai ligoninėje nustatyta skruosto pjautinė žaizda.

Vėlų šeštadienio vakarą Vilniuje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje automobilio "Audi" vairuotojas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kliudė automobilį "Opel Vectra" ir trenkėsi į "BMW 320". Eismo įvykyje labiausiai nukentėjo "Audi" vairuotojas. Jis be sąmonės buvo nugabentas į ligoninę. Sužalojimų patyrė ir "Audi" keleivė. Nustatinėjama, ar "Audi" vairuotojas buvo blaivus.