aA
Nepalaikydami šalies valdžios idėjos ir toliau Lietuvos karius siųsti į misijas Afganistane ir Irake, afganistaniečių organizacijos nariai išplatino prieš tai pasisakančius plakatus. Anot Klaipėdoje įsikūrusios organizacijos pirmininko Rimanto Chmieliausko, šiais plakatais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį.
Tora Bora
Tora Bora
© Reuters/Scanpix
"Organizacijos nariai patys kariavo dešimtmetį trukusiame kare Afganistane, todėl visi puikiai žinome, ką tai reiškia, ir nepavydime tiems jaunuoliams, kurie dabar nuolat siunčiami į karštuosius taškus. Apskritai manome, kad lietuviai spręsti konfliktų neturėtų nė vienoje šalyje, nes tai nėra mūsų reikalas. O be to, mūsų valdžia neturi teisės kalbėti už visą visuomenę ir duoti pasižadėjimus ir įsipareigojimus NATO siųsti savo karius visur, kur tik reikės. Todėl tikimės, kad į mūsų plakatus klaipėdiečiai atkreips dėmesį ir kažkaip sureaguos išreikšdami ir savo nuomonę", – sakė pirmininkas.

Anot jo, panašios akcijos vyksta daugelyje Europos šalių, tačiau Lietuvoje visi kol kas abejingi, tad jie pirmieji ryžosi atkreipti dėmesį į kariams opius klausimus.