aA
Šių metų pradžioje Austrijoje į valdžią atėjus J.Haiderio vadovaujamai Laisvės partijai (LP), Europos Sąjungos (ES) šalys ėmėsi Vienos izoliavimo politikos. Vakarų politikams nepriimtinos partijos, propaguojančios nacionalistinius šūkius.

Tačiau Lietuvos radikalas Vytautas Šustauskas įrodė, kad kitame Europos krašte nebūtinai reikia puikios išvaizdos, geros iškalbos ir šaunios laikysenos, kad ateitum į valdžią. Šiuo metu 55 metų barzdotas ir kresnas VŠustauskas kartoja panašų kelią, kokį nuėjo J.Haideris, praneša vokiečių agentūra DPA.

Vokiečiai pabrėžia, kad V.Šustauskas, kaip senos mokyklos populistas, negaili kandžių replikų žydams ir užsienio investuotojams. "Žydai ateina čia ir uždeda savo kepures ant lietuvių galvų. Jie laužo mūsų tautines tradicijas", pareiškė V.Šustauskas DPA agentūrai. Ne atlaidesnis V.Šustauskas buvo ir užsienio investuotuojų atžvilgiu. "Užsienio investuotojai atvyksta čia įsivaizduodami, kad darbininkai bus vergai. Mes to tikrai nelaukiame", - teigė V.Šustauskas.

Atrodo, šis politikas neturi konkretesnės politinės vizijos, išskyrus "žmonių interesus". Kauno meras nesako, ar galėtų tapti įtakingas visoje valstybėje, tačiau spalio mėnesį vyksiančių parlamento rinkimų rezultatus sunku prognozuoti. Pasak DPA, V.Šustausko vadovaujama "Lietuvos laisvės sąjunga" gali pasinaudoti rinkėjų cinizmu ir patekti į Seimą.

"V.Šustausko išrinkimas yra skandalas ir tragedija visai Lietuvai", - teigė politikos apžvalgininkas Kęstutis Petrauskis. "Austrijoje, kai buvo suformuota vyriausybė su Laisvės partija, protestavo tūkstančiai žmonių, - sakė Seimo narys Emanuelis Zingeris. - Po V.Šustausko išrinkimo protestą surengė tik šeši jauni studentai".