aA
Pasak jo, tarp naujų įrodymų yra liudijimas, jog A. Pinochetas buvo apsėstas neapykantos Čilės socialistui Orlando Letelierui (Orlandui Leteljerui) ir ėmėsi žingsnių, jog iš šio Čilės diplomato būtų atimta pilietybė. Po keliolikos dienų, 1976 metų rugsėjo 21 dieną O. Letelieras žuvo, Vašintone susprogdinus jo automobilį. Žuvo ir kartu su juo važiavęs amerikietis kolega, 25 metų Ronnis Moffittas (Ronis Mofitas).

Pasikėsinimas buvo įvykdytas praėjus trim metams po karinio perversmo, kuomet A. Pinochetas užgrobė valdžią ir pradėjo represijas prieš politinius oponentus.

Nors prokurorai iki šiol neturi tiesioginių įrodymų, jog A. Pinochetas įsakė suorganizuoti diplomato automobilio susprogdinimą, jie mano, kad jo siekis atimti iš O. Leteliero pilietybę gerai parodo buvusio diktatoriaus motyvus tai padaryti, pranešė "Washington Post".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.