aA
"Šalies teritorijoje spinduliavimo lygis neviršija foninių reikšmių", teigiama penktadienį paskelbtame ministerijos pranešime spaudai.

Baltarusijos Valstybinio hidrometeorologijos komiteto radiacinės kontrolės ir aplinkos monitoringo centras penktadienį informavo Lietuvos Aplinkos ministeriją, kad radiacinė situacija toje šalyje įprasta bei pateikė tai patvirtinančius duomenis.

Su Lietuva besiribojančioje Baltarusijos teritorijoje vidutinis jonizuojančio spinduliavimo intensyvumas neviršija foninių reikšmių.

Tačiau teritorijose, stipriai užterštose avarijos Černobylio AE metu (Mogiliovo ir Gomelio srityse) tebėra padidintas radioaktyvumo lygis.

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) gavo Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) patvirtinimą, kad radiacinė situacija Baltarusijoje ir Ukrainoje nekelia grėsmės. TATENA toliau stebi situaciją.

Pradėjus degti miškams ir durpynams teritorijose, užterštose po avarijos Černobylio jėgainėje 1986 metais, būta nuogąstavimų, kad ugnies išlaisvintos radioaktyvios medžiagos pasieks ir Lietuvą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.