aA
Penktadienį paskelbtame pareiškime sakoma, kad šie žmonės tapo neteisingo teismo aukomis ir kad Irake pažeisti pagrindiniai teismo proceso principai: teismas vyksta už uždarų durų, prokuroras kartu yra ir teisėjas, kaltinimai pateikti be įrodymų.

"Jei šiuos 13 žmonių nuteis, tai bus nusikaltimas, įvykdytas Irano valstybės. Mes kviečiame visas demokratines valstybes nepalaikyti santykių su šalimi, maskuojančia diktatūrą demokratijos dekoracijomis", sakoma pareiškime.

Šiuo metu Irane, Širazo mieste teisiami 13 vietos žydų, kaltinamų šnipinėjimu Izraeliui. Kai kurie jų prisipažino turėję ryšių su Izraelio specialiosiomis tarnybomis, tačiau jų advokatas neigia, kad jo ginamieji šnipinėjo, nes neįrodyta, kad Izraelio specialiosioms tarnyboms jų perduota medžiaga buvo slapta.

Viso pasaulio žydų organizacijos, taip pat Vakarų šalių vyriausybės kaltina Irano teismų sistemą neobjektyvumu ir reikalauja nutraukti procesą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.