aA
Daugėja manančių, kad reikalai šalyje blogėja. Liepos mėnesį daugiau nei trys ketvirtadaliai (77 proc.) 18-74 metų Lietuvos gyventojų atsakė, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę. Penktadalis - 21 proc. - apklaustųjų atsakė, kad, jų nuomone, reikalai Lietuvoje pastaruoju metu krypsta į gerąją pusę.
Lietuviška tapatybė
Lietuviška tapatybė
© DELFI
Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" birželio 27-liepos 9 dienomis atliktos apklausos duomenimis, nuo birželio manančių, kad reikalai blogėja, padaugėjo 2 procentiniais punktais.

Prieš metus Lietuvoje dauguma gyventojų situaciją šalyje vertino teigiamai - tuo metu 58 proc. teigė, kad reikalai gerėjo. Per pastaruosius metus "optimistų" dalis sumažėjo 37 procentiniais punktais.

Per pastaruosius metus net 54 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, teigiančių, kad ekonominė padėtis Lietuvoje blogėja.

Liepos mėnesį du trečdaliai (67 proc.) apklaustųjų manė, kad ekonominė šalies padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo. 7 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų teigė, kad per pastaruosius 2 mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, kiek daugiau nei penktadalis (22 proc.) atsakė, kad ji nepasikeitė.

Prieš metus buvo daugiau tų, kurie šalies ekonominę padėtį vertino kaip nesikeičiančią ar gerėjančią - 54 proc. respondentų ekonominę padėtį šalyje vertino kaip nesikeičiančią, o dar 25 proc. - kaip gerėjančią.

Šeši iš dešimties (58 proc.) apklaustų gyventojų nurodė, kad šeimos finansinė padėtis pastaruoju pablogėjo.

Liepos mėnesį 7 proc. Lietuvos gyventojų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius 2 mėnesius pagerėjo, o trečdalis - 33 proc. - suaugusių šalies gyventojų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis išliko nepakitusi. Per paskutinį mėnesį šie vertinimai nepakito.

Prieš metus buvo daugiau tų, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertino kaip gerėjančią - tuo metu tai nurodė ketvirtadalis (17 procentinių punktų daugiau nei dabar), o kad šeimos finansinė padėtis tada blogėjo, teigė tik 11 proc. šalies gyventojų - 47 procentiniais punktais mažiau nei dabar.

Demokratijos Lietuvoje veikimu, "Baltijos tyrimų" duomenimis, liepą buvo nepatenkinti daugiau nei pusė - 57 proc. - Lietuvos gyventojų. Trečdalis - 32 proc. - apklaustųjų teigė, kad jie patenkinti demokratijos veikimu šalyje. Kas dešimtas - 11 proc. - respondentas neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Prieš metus patenkintų demokratijos veikimu šalyje buvo 13 procentinių punktų daugiau nei dabar - tada 45 proc. buvo tuo patenkinti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.