aA
Serbijos užsienio reikalų ministras Vukas Jeremičius atsisakė vesti derybas su Kosovo "separatistų" vyriausybe. Toks buvo jo atsakymas Kosovo užsienio reikalų ministrui Skenderui Hyseni, pareiškusiam apie pasirengimą dialogui su Belgradu.
Kosovas, kariai
© Reuters/Scanpix
Kalbėdamasis su žurnalistais po susitikimo su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba S. Hysenis pareiškė, kad "Priština yra pasiruošusi pradėti derybas su Belgradu dėl daugybės svarbių klausimų", pabrėždamas, jog Kosovo nepriklausomybės su Serbija jis aptarinėti neketina. "Tai dalis istorijos", - sakė jis.

V. Jeremičius savo ruožtu pažymėjo, kad Serbija tiesiogiai su Kosovu nebendraus, tačiau yra pasiruošusi aptarti jo statusą su JT Saugumo Taryba. Be to, jis ir vėl pasisakė prieš JT misijos Kosove struktūros pakeitimus, siekiant perduoti policijos valdžią Kosove Europos Sąjungai, kaip siūlo JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas.

Kosovą, kuriame 90 procentų sudaro etninė albanų mažuma, kaip nepriklausomą valstybę jau pripažino 43 šalys, tarp kurių yra Jungtinės Valstijos bei dauguma Europos Sąjungos narių. Rusija bei Kinija ir toliau remia Belgrado poziciją, jog Kosovas visada išliks Serbijos dalimi.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.