aA
Rusijos Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime teigiama, kad JAV prezidento George‘o Busho pareiškime padėtas lygybės ženklas tarp vokiečių nacizmo ir sovietų komunizmo žeidžia karo dalyvius ir antihitlerinės koalicijos veteranus, įskaitant amerikiečius, praneša „RIA Novosti“.
Memorialas komunizmo aukoms atminti ir G.W.Bushas
Memorialas komunizmo aukoms atminti ir G.W.Bushas
© AFP/Scanpix
„Praeitą savaitę G. Bushas pasirašė dar vieną deklaraciją dėl „pavergtų tautų“, kurią jis kasmet naudoja savo kalbose ir kuri yra priimta remiantis įstatymu, priimtu dar „Šaltojo karo“ laikais. Iš esmės viskas deklaracijoje taip pat, išskyrus vieną „naujovę“: visiškai vienareikšmiškai dedamas lygybės ženklas tarp vokiečių nacizmo ir sovietų komunizmo, kurie dabar laikomi „viena 20 a. blogybe“, - teigiama pranešime.

„Tokie vertinimai tiktai didina jėgas tų, kurie politiniais, savanaudiškais tikslais bando suklastoti faktus ir perrašyti istoriją. Visa tai vyksta neįtikėtinos tolerancijos fone, kai Jungtinės Valstijos ir kitos Europos šalys bando išteisinti „savo“ nacistų pasekėjus“, - pažymi URM.

„Gaila, kad naujame 21 amžiuje vyksta senas „šaltas karas“ dėl žmonių proto. Be to, naudojant abejotinas priemones. Tai klaidingas kelias“, - teigiama komentare. Maskva įsitikinusi, kad nei istoriniu, nei visuomeniniu požiūriu panašios paralelės negali būti tiesiamos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.