aA
Penktadienį Graikijos policija iš Rodo saloje esančių poilsiaviečių evakavo daugiau nei 2 tūkst. poilsiautojų, kadangi šioje saloje siaučia miškų gaisrai, o dūmai baigia apgaubti daugumą populiariausių viešbučių, praneša CNN.
Gaisrai Graikijoje
Gaisrai Graikijoje
© AFP/Scanpix
Pareigūnai teigia, jog evakuacija buvo tiesiog atsargumo priemonė tuo metu, kai ketvirtą dieną siaučiantys gaisrai jau sunaikino mažiausiai 7 tūkst. 400 arų miškų vienoje gražiausių salų. „Trys viešbučiai buvo evakuoti dėl saugumo. Pagrindinė priežastis – dūmai, užtvindę orą“, - teigia pietinio Aegeano regiono valdytojas Charlambos Kokkinos.

Valdžia pietinėje Rodo salos dalyje šią savaitę paskelbė nepaprastąją padėtį, kadangi prasidėjusius gaisrus vėjas greitai išnešiojo po salą.

Liepsnos jau suniokojo dešimtis namų Laerma regione. Kol kas pranešimų apie aukas nėra. Pagalbą Graikijai jau pasiūlė Prancūzija ir Italija.

Liepsnas gesinti padeda ir savanoriai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.