aA
Irako atstovai ketina aptarti jų šalies rinktinės nušalinimo nuo dalyvavimo Pekino olimpinėse žaidynėse klausimą su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK). Į susitikimą su TOK išvyko vyriausybės atstovas spaudai Ali al-Dabbaghas bei Jaunimo ir sporto reikalų ministerijos patarėjas Basilis Abdul Mahdi, praneša CNN.
Pekino oro uoste pastatyti olimpiniai robotai
Pekino oro uoste pastatyti olimpiniai robotai
© Reuters/Scanpix
Jaunimo ir sporto reikalų ministras Jassimas M. Jafferis sakė tikįs, kad derybos bus sėkmingos. Jis taip pat pažymėjo, jog Irakas svarsto galimybę kreiptis į tarptautinį teismą dėl TOK. Irako premjero patarėjas pareiškė, kad šalis pasistengs padaryti viską, kas įmanoma, kad draudimas būtų panaikintas, tačiau sėkmės tikimybė nėra didelė.

TOK uždraudė Irako septynių sportininkų rinktinei dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse. TOK atstovai teigė, kad vyriausybė kišasi į Irako tautinio olimpinio komiteto politiką.

Gegužės 21 dieną Irako tautinis olimpinis komitetas buvo paleistas, o vietoj jo buvo sukurta nauja organizaciją, kuriai vadovauja Jaunimo ir sporto reikalų ministras J. M. Jafferis. Tačiau TOK atsisakė ją pripažinti, nes jos darbuotojai buvo paskirti vyriausybės. Irako vyriausybei buvo duotas terminas, iki kurio reikėjo išspręsti šią situaciją, tačiau jai nepavyko to padaryti laiku.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.