aA
Jūros šventės dienomis miesto gatvėse policininkai tykos apsvaigusių vairuotojų. Prižiūrėti tvarkos šurmuliuojančioje Klaipėdoje siunčiami ir kabinetiniais vadinami pareigūnai. Visas tris Jūros šventės dienas uostamiesčio eismo priežiūros pareigūnai bei jiems talkinantys komandiruoti policininkai ypatingą dėmesį skirs eismo saugumui mieste.
Vairuotojas, automobilis, vairuoti automobilį
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Ištisą parą budėsiantys tvarkdariai planuoja surengti reidą, kurio tikslas išaiškinti kuo daugiau neblaivių vairuotojų. Nuolaidų neketinama daryti nė dviratininkams. Policininkai ketina reguliuoti eismą sausakimšose miesto gatvėse bei Jakų žiede.

Ypatingos spūsties laukiama Sendvario žiede, Sausio 15-osios bei Minijos, Pilies ir Daržų, Naujosios Uosto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžose. Pareigūnai taip pat ketina nuolat budėti Herkaus Manto ir S.Daukanto bei keliose kitose sankryžose.

Nemažai darbo policininkai turės šeštadienį po fejerverko bei sekmadienį, kai didelis poilsiautojų srautas patrauks namo iš Palangos, o Jūros šventės svečiai ir dalyviai – iš Klaipėdos.

Pareigūnai prašo vairuotojų nevažiuoti automobiliais į senamiestį, nes čia palikti mašinas nebus leidžiama. Į senamiestį galės įvažiuoti tik šventės dalyvius aptarnaujantis transportas.

„Prašome vairuotojus būti mandagiems, tvarkingai statyti mašinas ir pasisemti kantrybės. Žinome, kad šis savaitgalis nebus lengvas, bet tikimės, kad mums pavyks eismą sureguliuoti taip, kad nesusipratimų ir kamšačių miesto gatvėse būtų kuo mažiau“, – tikino Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Alvydas Katkauskas.