aA
Pinigai
Pinigai
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Įtariama, kad A. J., būdamas uždarosios akcinės bendrovės, prekiaujančios kompiuterine ir buitine technika, projektų vadybininku, nuo pernai metų lapkričio 29 d. iki šių metų balandžio 28 d., klastodamas PVM sąskaitas-faktūras sukčiaudamas iš UAB pasisavino įvairios kompiuterinės, vaizdo, garso įrangos, buitinės technikos ir už maždaug 473 000 litų. Įtariama, jog vyras 23 kartus panaudojo suklastotus dokumentus.

Sukčiaus taikinyje atsidūrė skaitmeninės vaizdo kameros, fotoaparatai ir jų dėklai, atminties kortelės ir atminties kortelių skaitytuvai; kompiuterių sisteminiai blokai, nešiojami ir delniniai kompiuteriai, skystųjų kristalų monitoriai, įrašymo įrenginiai, operatyviosios atminties moduliai, procesoriai ir jų aušintuvai, pagrindinės plokštės, kietieji diskai, vaizdo plokštės, nuotolinio valdymo pulteliai, pelės, ausinės ir laikmenos, internetinės kameros, kompiuteriniai serveriai, kompiuteriniai maršrutizatoriai, kompiuterinio tinklo komutatoriai, bevielio tinklo adapteriai, kabeliai, kompiuterinės programos ir žaidimai, spausdintuvai ir jų rašalinės, MP3 grotuvai ir jų universaliosios stotelės, vaizdo ir garso grotuvai; skystųjų kristalų ir plazminiai televizoriai, namų kino sistemos, televizijos imtuvai; integruojamos viryklės, indų plovimo mašinos, projektoriai, skalbimo mašinos, dulkių siurbliai; šaldytuvai bei šaldikliai. Iš viso vyras pasisavino 323 pavadinimų prekių.

Kratos metu pas A. J. Rasti ir paimti dideli kiekiai nusikalstamu būdu įgytų prekių, kurios buvo grąžintos teisėtam savininkui.

Už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų. Už dokumentų klastojimą ir jų panaudojimą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.