aA
Asmens dokumentų išrašymo centras (ADIC) gyventojams, pateikusiems prašymą išduoti asmens dokumentą, įdiegė elektroninę paslaugą – galimybę gauti informaciją internetu apie asmens dokumento išrašymo stadiją. Šią informaciją galima sužinoti ADIC tinklapyje adresu http://www.dokumentai.lt, pagrindiniame tinklapyje pasirinkus nuorodą „Dokumento išrašymo stadija“ arba iš pagrindinio meniu skyriaus „Asmens dokumentai“ pasirinkus punktą „Dokumento išrašymo stadija“.
Pasas
Pasas
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
„Stengiamės, kad gyventojai asmens dokumentus gautų laiku ir kokybiškus. Įdiegta nauja dokumentų išrašymo sistema leis asmeniui įsitikinti, kad jo dokumentas nedingo ar užlaikomas, o Asmens dokumentų išrašymo centrą skatins griežtai laikytis numatytų terminų“, - pranešime spaudai cituojamas vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila.

Atsivėrusiame lange būtina įvesti asmens kodą bei apsaugos kodą (raidžių ir skaičių seką), pavaizduotą šalia esančiame paveikslėlyje. Jei įvesti duomenys yra teisingi, 30 sekundžių bus matoma informacija apie asmens dokumento išrašymo būklę.

Pateikiamoje informacijoje gali būti matomi šie duomenys: dokumentas dar neišrašytas, kurią dieną dokumentas išrašytas, kurią dieną dokumentas išsiųstas į migracijos tarnybą, dokumentas yra migracijos tarnyboje ir kada dokumentą galima atsiimti bei migracijos tarnybos adresas ir telefonas. Informacija atnaujinama vieną kartą per dieną. Informacija apie skubos tvarka per 1 dieną išduodamus dokumentus neteikiama.

Tinklapyje teikiama informacija apie šiuos asmens dokumentus: asmens tapatybės kortelė, pasas, tarnybinis pasas, užsieniečio pasas, leidimai gyventi Lietuvoje, pabėgėlio kelionės dokumentas, asmens be pilietybės kelionės dokumentas, teisės į Lietuvos pilietybės išsaugojimą pažymėjimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.