aA
Vilniaus miesto savivaldybė mėgins nutraukti sutartį su „Rubicon“ grupės įmone dėl universalios „Siemens arenos“ patalpų nuomos. Sostinės meras Juozas Imbrasas buria specialią darbo grupę, kuri nagrinės sutarties nutraukimo galimybes. Nutraukus sutartį žadama skelbti Vilniaus mieste esančių salių nuomos konkursą nekomerciniams renginiams, kuriuos rems savivaldybė.
"Siemens" arena
"Siemens" arena
© DELFI (J.Vilimo nuotr.)
Pastebėjo namus

Nustoti pirkti patalpų nuomos paslaugas iš vienos įmonės miesto valdžia nusprendė „pastebėjusi”, kad sklype šalia arenos baigia iškilti gyvenamieji namai.

„Sutartis buvo sudaryta, nes įmonė negavo leidimo sklype statyti gyvenamųjų namų. Tada jie prašė nors tokiu būdu kompensuoti nuostolius, kuriuos patirs arena. Tačiau dabar realiai jie tuos namus vis tiek pastatė ir pardavinėja butus, nors ir vadina juos komercinėmis patalpomis ar apartamentais“, - DELFI aiškino J. Imbrasas.

Kuo skubiau nutraukti sutartį ragina ir opozicija.

„Savivaldybė miega, o pinigai tai mūsų visų. Reikėtų su jais pradėti elgtis taupiau“, - sakė Tėvynės sąjungos frakcijos atstovas Kęstutis Masiulis.

Jis teigė pats ketinąs dalyvauti mero buriamoje darbo grupėje.

DELFI žiniomis, „Siemens arenos“ patalpų nuomos sutartyje numatyta, kad ji galioja iki 2012 m., tačiau ne ilgiau nei atsiras šioje sutartyje numatyta aplinkybė - bendrovė „Vilniaus pramogų parkas“ ar jos įgaliota įmonė gaus leidimą įrengti Vilniaus pramogų parko zoną, skirtą gyvenamiesiems statiniams.

Salių yra daugiau

Sutartimi su viena iš „Rubicon“ grupės įmonių savivaldybė yra įsipareigojusi „Siemens arenoje“ kasmet organizuoti renginių už 1,5 mln. litų.

Tokiu būdu čia vyksta įvairūs jaunimo, tautinių mažumų, neįgaliųjų renginiai, į kuriuos nemokamai gali patekti visi norintys.

Tačiau mieste yra daugiau salių, kuriose taip pat galėtų vykti nekomerciniai, savivaldybės finansuojami renginai.

Savo paslaugas savivaldybei ne kartą siūlė bendrovė „Versenta”, valdanti „Utenos“ pramogų areną.

Žada skelbti konkursą

„Informuojame, kad nutraukus ar pakeitus sutartį (dėl „Siemens arenos“ – DELFI) Vilniaus miesto savivaldybės administracija planuoja skelbti Vilniaus mieste esančių salių nuomos konkursą nekomerciniams kultūros, ugdymo, sporto ir bendruomenių renginiams, kuriuos rems savivaldybė.

Konkurso sąlygų projekte numatoma, kad jame galės dalyvauti Vilniaus mieste įregistruotos įstaigos, organizacijos administruojančios Vilniaus miestų dramos teatrų, Kongresų rūmų, Nacionalinės filharmonijos, Operos ir baleto teatro, kino teatrų, Forum Palace, „Siemens arenos“, „Utenos“ pramogų arenos“, Vilniaus rotušės ir kitose uždarose erdvėse esančias sales, kurios gali talpinti nuo 300 iki 12 tūkst. žiūrovų“, - rašoma savivaldybės atsakyme „Versentai“.

Nutraukti arba pakeisti diskriminuojančią „Siemens arenos“ patalpų nuomos sutartį savivaldybę dar pernai rudenį buvo įpareigojusi Konkurencijos taryba.

Tačiau vėliau teismai nurodė, kad Konkurencijos tarybos sprendimo pagrindu sutartis negali būti nutraukta. Savivaldybės prievolė nuomotis patalpas gali baigtis tik šalių susitarimu.

Nėra kitos tokios erdvės?

„Ne pirmą kartą kylančių diskusijų ir iniciatyvų dėl universalios „Siemens arenos“ nuomos sutarties su Vilniaus miesto savivaldybe nutraukimo mes nesiimam vertinti ir komentuoti.

Savivaldybė yra laisva rinktis, kur ji norėtų organizuoti renginius. Šiuo metu ji yra pasirašiusi nuomos sutartį su didžiausia ir moderniausia Lietuvoje „Siemens arena”, - DELFI komentavo areną valdančios bendrovės „SEVEN entertainment“ generalinis direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Jis pažymėjo, kad tuo laikotarpiu, kai galioja arenos nuomos sutartis (nuo 2005 spalio mėn.), arenoje pagal šią sutartį įvyko 90 renginių, kuriuose apsilankė beveik 400 tūkst. žiūrovų.

Šiais metais jau yra patvirtinti, bet dar neįvykę aštuoni renginiai. Planuojama, kad juose turėtų apsilankyti apie 54 tūkst. žiūrovų.

„Norime pabrėžti, kad šiuo metu Vilniaus mieste nėra kitos uždaros erdvės, išskyrus „Siemens areną“, skirtos masiniams renginiams, kuriuose vienu metu galėtų lankytis daugiau kaip 4 tūkst. žmonių”, - sakė V. Vasiliauskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.