aA
Partija įkurta 2002 m. skilus Lietuvos liberalų sąjungai, iki 2006 m. vadinosi Liberalų demokratų partija. Partijos pirmininkas Rolandas Paksas. 2002 m. gruodį vykusiuose Prezidento rinkimuose R. Paksas išėjo į antrąjį rinkimų turą ir jame 2003 m. buvo išrinktas Lietuvos Respublikos prezidentu, tačiau dar po metų per apkaltos procesą buvo nušalintas nuo šalies vadovo posto. Nuo to laiko partijos pirmininkas negali būti renkamas į pareigas, kuriuose reikia prisiekti.
TT logo
© DELFI
Kiti lyderiai:

Valentinas Mazuronis

Juozas Imbrasas

Rimas Antanas Ručys

Remigijus Ačas

Kęstas Komskis

Evaldas Lementauskas

Programos nuostatos

Tvarka valstybėje. Laisva ir kūrybiška asmenybė - demokratiškos valstybės pamatas.

Narystė NATO ir Europos Sąjungoje - svarbiausias valstybingumo garantas, išsaugant valstybės savitumą ir tautinį orumą.

Strateginiu planavimu pagrįsta valstybės raida,užtikrinanti nacionalinį saugumą. Lietuva - saugios atominės energetikos šalis.

Darbu pagrįsta liberali socialinė politika. Saugus, sveikas ir pasiturintis kaimas.

Regionų ir savivaldos plėtra, perduodant ne tik funkcijas, bet ir finansavimą.

Stabiliai ir pelningai dirbančios smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės. Būstas kiekvienam - tai ne svajonė, o realybė. Tautinės mažumos yra neatsiejama Lietuvos visuomenės dalis.

Visiems prieinama sveikatos apsauga ir švietimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.