aA
Prieš mėnesį įsteigta Leiboristų partija gavo Teisingumo ministerijos palaiminimą ir įregistruota Juridinių asmenų registre galės stoti į kovą dėl vietų Seime. Jos vadovybė artimiausiu metu ketina sušaukti tarybos posėdį, vėliau – suvažiavimą ir patvirtinti kandidatų į parlamentarus sąrašą.
Politikas ir kėdė
Politikas ir kėdė
© DELFI
Teisingumo ministerijos Religijų reikalų ir teisinio registravimo skyriaus vyriausioji specialistė Liudmila Skuratovaitė antradienį DELFI patvirtino, kad Leiboristų partijos įstatai ir programa pripažinti neprieštaraujančiais įstatymams.

Birželio 15 d. vykęs steigiamasis suvažiavimas, kuriame buvo beveik vienbalsiai patvirtinti šie dokumentai ir išrinkti prezidiumas, taryba, etikos ir statuto bei kontrolės komisijos, taip pat atitiko reikalavimus.

Suvažiavime patys arba per įgaliotus asmenis dalyvavo 1 tūkst. 433 steigėjai. Pagal įstatymus, partiją gali įsteigti ne mažiau kaip 1 tūkst. žmonių.

Kaip DELFI sakė partijos pirmininku išrinktas Viktoras Fiodorovas, Teisingumo ministerijos patvirtinimas jau nešamas į Registrų centrą, kad partija būtų įtraukta į Juridinių asmenų registrą.

Centro kairei save priskirianti jauniausia Lietuvos politinė jėga buvo įsteigta jaunimo organizacijos „Darbas“, artimos Darbo partijai, pagrindu. V. Fiodorovas yra šios organizacijos pirmininkas, anksčiau buvo „darbiečių“ prezidiumo narys.

Naujoji partija teigia besirūpinsianti jaunimo reikalais, sieksianti socialinio teisingumo, kad švietimas taptų prioritetine sritimi, keičiant šios sistemos finansavimą, užtikrinant švietimo prieinamumą ir pan.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.