aA
Prieš porą mėnesių gana triukšmingai įsteigta, nemenką politikų ir politologų sąmyšį sukėlusi Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija (TPP) dabar lyg apmirusi. Nieko negirdėti nei apie aktyvesnę TPP veiklą, nei apie būsimus šios "šoumenų partijos", kaip ji neretai vadinama, kandidatus į Seimą, nors rinkimų kampanija jau įsibėgėjusi.
Arūnas Valinskas (centre)
Arūnas Valinskas (centre)
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Naujo muzikinio šou TV3 televizijoje kūrimu užsiėmęs A.Valinskas neigia, kad partija apmirusi, tačiau irzliai ir nervingai atsakinėja į klausimus apie TPP veiklą, planus ir kandidatų į Seimą kėlimą.

"Visi sužinos, kai reikės"

– Nematyti jūsų vadovaujamos partijos aktyvumo. Negi jau viskas baigėsi? – klausė dienraštis A.Valinsko.

– O kokio aktyvumo jūs norėtumėte?

– Visi jau skelbia savo būsimus kandidatus į Seimą, vyksta įvairūs renginiai. O jūs to nedarote. Kodėl?

– Kai mums reikės, tada ir paskelbsim. Tikrai nenorime eiti paskui visas kitas partijas ir skelbti pirmuosius trejetukus, penketukus, dešimtukus, įvairius reitingavimus. Tai visai nebūtina ir tikrai niekam neturi būti įdomu.

Ne triukšminguose renginiuose, bet tyliai ramiai darome savo darbą. Galbūt kitoms partijoms ir žiniasklaidai šis procesas nematomas, bet jis tikrai vyksta. Kai darbas bus padarytas, visi viską sužinos.

Surengė sąskrydį

– Bet lyg ir žadėjote, kad būsite atvira partija?

– Turime savo veiklos strategiją, ja ir vadovaujamės. Žiniasklaidai ir kitoms partijoms tikrai neatskleisime visų savo kortų, kol neateis laikas.

– O kada tas laikas ateis?

– Nė diena vėliau, nei numato įstatymai. Visi kandidatų sąrašai bus pateikti laiku ir Vaigauskui (Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkui Zenonui Vaigauskui – red. past.) bus perduoti visi būtini dokumentai.

Neketiname atsiskaitinėti nei žurnalistams, nei kitoms partijoms anksčiau, nei priklauso. Veikla vyksta. Štai ir praėjusį penktadienį Raseinių rajone "Karpynėje" buvo surengtas partijos narių sąskrydis, neseniai atnaujinome savo interneto svetainę.

Visi ne taip suprato

– Savo pirmojoje spaudos konferencijoje žadėjote, kad jau birželį internete atsiras jūsų galimų kandidatų sąrašai. Tada kiekvienos vienmandatės apygardos rinkėjai galės reitinguoti tuos kandidatus ir pasirinkti, kur kiekvienam būtų tikslingiausia kelti savo kandidatūrą. Iki šiol to nėra. Kodėl?

– Ne, visai ne tai buvo žadėta. Mes negalėjome žadėti, kad birželį internete atsiras tie sąrašai, nes skaičiavome, kad tik rugpjūtį būsime įregistruoti.

– Vadinasi, tie sąrašai internete atsiras rugpjūtį, nors iki rugsėjo 8 d. visi kandidatų sąrašai ir dokumentai turi būti atiduoti registruoti?

– Matysime, kaip bus. Kartoju, kad neketiname atsiskaitinėti, atskleisti visų savo kortų anksčiau, nei būtina.

Be to, neteisingai supratote idėją. Mes pateiksime žmonėms galimybę pareikšti savo nuomonę, į kurią, tikiuosi, bus atsižvelgta. Bet tai toli gražu nereiškia, kad rinkėjai galės pasirinkti, ką kokioje apygardoje kels mūsų partija. Tai priklausys ir nuo kitų dalykų, pavyzdžiui, kokius kandidatus tose apygardose kels kitos partijos.

– O jūs pats jau pasirinkote apygardą, kurioje norėtumėte siekti Seimo nario mandato?

– Galbūt. Bet to kol kas nekomentuosiu.

Neatskleidžia, kas bus sąraše

– Dar kalbėjote, kad jūsų sąrašuose nebus perbėgėlių iš kitų partijų ir bus daug įvairių sričių profesionalų, ekspertų. Kurgi jie?

– Ir vėl žiniasklaidos interpretacijos. Nors mūsų partiją daug kas vadina "šoumenų partija", tai toli gražu nereiškia, kad joje bus vien tik scenos ar ekrano atstovai. Taip, galbūt mūsų partijoje pramogų pasaulio atstovų daugiau, nei visose kitose partijose kartu sudėjus. Bet tikrai ne vien jie. Bus pakankamai ir įvairių sričių profesionalų.

– Kas jie tokie?

– Sužinosite, kai reikės.