aA
Partijoms dėliojant kandidatus, kurie per rudenį vyksiančius Seimo rinkimus rungsis vienmandatėse apygardose, aiškėja, kad sostinėje virs karščiausios kovos. Galutinius vienmandatėse apygardose kandidatuojančių politikų sąrašus partijos tvirtins vėliau, tačiau politinių jėgų viršūnėlės apygardas jau pasidalijo.
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
© DELFI
A.Zuokas prieš P.Auštrevičių

Nuspręsta, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius kandidatuos Antakalnio apygardoje.

Čia jam teks susirungti su socialdemokratu parlamentinio Socialinių reikalų komiteto pirmininku Algirdu Sysu. Kandidatūrą šioje apygardoje taip pat kels Vilniaus savivaldybėje dirbantis liberalas Arūnas Štaras ir su "Tvarkos ir teisingumo" vėliava į Seimą einantis parlamentaras Rimantas Smetona. Be to, kalbama, kad Tautos prisikėlimo partija šioje apygardoje gali iškelti aktoriaus Vytauto Šapranausko kandidatūrą.

Liberalcentristų vadovas Artūras Zuokas Senamiesčio apygardoje susirungs su praėjusiais metais Liberalų ir centro sąjungą į rinkimus vedusiu, o vėliau į Liberalų sąjūdžio stovyklą perbėgusiu Petru Auštrevičiumi. Dvikova gali itin intriguoti, nes liberalcentristai juos palikusį P.Auštrevičių kaltino, esą šiam partijos atsakingasis sekretorius Žilvinas Šilgalis mokėjo 6000 litų neoficialią algą. P.Auštrevičius išsigynė neėmęs pinigų, o Ž.Šilgaliui savo teiginių nepavyko įrodyti. Tiesa, principinė dvikova gali ir neįvykti, nes pastaruoju metu liberalcentristai bei liberalai prakalbo apie galimybę bendradarbiauti ir derinti į Seimą pretenduojančius kandidatus.

Socialdemokratai Senamiesčio apygardoje kels parlamentarės Marijos Aušrinės Pavilionienės, o "Tvarkos ir teisingumo" partija – Antano Bukausko kandidatūrą. Konservatoriams šioje apygardoje atstovaus Mantas Adomėnas.

Susirems seni varžovai

Bene įtempčiausia kova turėtų vykti sostinės Fabijoniškių apygardoje, mat čia vėl susitiks Naujosios sąjungos vadovas aplinkos ministras Artūras Paulauskas ir liberalcentristas Raimondas Šukys.

Prieš ketverius metus šie politikai buvo rimtai susikibę dėl neva negražių rinkimų kampanijos metodų. A.Paulausko rinkimų štabas buvo išreiškęs pasipiktinimą dėl R.Šukio lankstinukų, kuriuose buvo lyginamas abiejų politikų produktyvumas Seime. Tąsyk liberalcentristui netikėtai pavyko sulaukti kur kas daugiau rinkėjų simpatijų, nei jo priešininkui.

Dėl rinkėjų balsų šioje apygardoje taip pat kovos socialdemokratas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Konservatoriai dėl kandidatūros dar nėra tvirtai nusprendę. Kol kas čia siūloma buvusi centristė Rūta Rutkelytė, parlamentaro Kęstučio Glavecko žmona.

G.Kirkilas nekandidatuos

Žirmūnų apygardoje susirungs TS-LKD atstovė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, liberalcentristas Algis Čaplikas ir socialliberalas švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius.

Socialdemokratų finansų ministras Rimantas Šadžius bus keliamas Naujamiesčio apygardoje. Jo priešininkais taps konservatorė Irena Degutienė, liberalcentristas Vytautas Bogušis ir "Tvarkos ir teisingumo" partijos vicepirmininko Valentino Mazuronio sūnus Andrius.

Socialdemokratų vadovas premjeras Gediminas Kirkilas rinkimuose vienmandatėje apygardoje nekandidatuos. "Nusprendėme, ir jis sutiko, kad pirmininkas turi daug darbų, be to, jis turi rūpintis visos partijos reikalais", – dienraščiui sakė socialdemokratė Milda Petrauskienė.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Vaikai – už darželių durų

Skurdas pavertė klajokliais

Sostinėje suplaks ir „Laisvąją Kubą“