aA
Tautos prisikėlimo partijos pirmininkas Arūnas Valinskas ketina savo gimtinėje, Pagėgių - Šilutės vienmandatėje, susigrumti su čia “dievuku” vadinamu partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriaus pirmininku Pagėgių meru Kęstu Komskiu. Neoficialiais duomenimis, balsingoji Inga Valinskienė sieks “iš balno” išmesti Vilkaviškyje susisiekimo ministrą socialdemokratą Algirdą Butkevičių, rašo „Veidas“.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas
© DELFI (R.Daukanto pieš.)
Kaip rašo žurnalas, pagrindinis neoficialiai su stambiausia mažmeninės prekybos grupe ir kai kuriais Socialdemokratų partijos lyderiais siejamos partijos tikslas – sukliudyti stipriausiems kitų partijų kandidatams iškovoti mandatus vienmandatėse rinkimų apygardose.

Aktorius Vytautas Šapranauskas Antakalnyje susigrums su Tėvynės sąjungos pirmininku Andriumi Kubiliumi.

O aktorei Astai Baukutei parinkta “misija” arba sutriuškinti Valstiečių liaudininkų partijos pirmininkę Kazimirą Prunskienę Molėtų - Ignalinos vienmandatėje rinkimų apygardoje, arba populiariąją socialinės apsaugos ministrę naująją socialdemokratę Viliją Blinkevičiūtę.

A.Valinskas kortų neatskleidžia

Tuo metu pats Tautos prisikėlimo partijos lyderis A. Valinskas DELFI sako, jog kandidatus į 71 vienmandatę rinkimų apygardą bei partijos sąrašą dalyvauti daugiamandatėje apygardoje paskelbs „tada, kai reikės bei pagal įstatymus”, o ne tuomet, kai to nori oponentai iš kitų partijų.

„Mes viską padarysim tada, kai reikės mums, o ne tada, kai to nori kiti. Mes suprantam, kad visiems čia labai įdomu, bet viską padarysim pagal įstatymų reikalavimus ir taip, kaip mums reikia”, - DELFI pirmadienį sakė A. Valinskas.

Paklaustas, ar paslaptingi kandidatai ir sąrašai yra specifinė Tautos prisikėlimo partijos rinkimų strategija, A. Valinskas atsakė teigiamai: „Taip, jūs visiškai teisi. Mes ir vėliau jau paskelbsim grupę žmonių, kandidatų, bet nenurodysim, kur tiksliai jie kandidatuos. Tegul visi džiaugiasi”.

Pasak partijos lyderio, taip elgiamasi todėl, kad politikai galėtų spėlioti, kas ir kur kandidatuos. A. Valinskas sako, jog jo partija turi pakankamai daug žmonių, kurie net nereklamuojami yra garsesni už kai kuriuos politikus ir gali kitų partijų kandidatams sukelti nemenką galvos skausmą.

„Pavyzdžiui, Asta Baukutė. Galima ją bet kokioje apygardoje iškelti, ji net nereklamuojama gali laimėti”, - sakė A. Valinskas.

Jis, be kita ko, pridūrė, kad kol kas neketinama rengti susitikimų su rinkėjais, o intensyvesnė agitacija gali prasidėti tik vasaros pabaigoje. „Susitikimai taip anksti man atrodo, kaip šaudymas tuščiais šoviniais”, - apibendrino A. Valinskas.

A.Kubilius konkurento nebijo

Tačiau vienmandatėse apygardose savo kandidatūras veikiausiai kelsiančių „žvaigždūnų” oponentai apie priešininkus kalba nuosaikiai ir be baimės.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis A. Kubilius sakosi nebijąs A. Valinsko pasekėjų ir esąs pasiruošęs garbingai konkurencijai.

„Aš tikrai nebijau jokių kandidatų, esu pasiruošęs garbingai konkurencijai, ar tai bus V. Šapranauskas ar A. Valinskas ar dar kas nors, manęs tikrai tai negąsdina. Aš esu įsitikinęs, kad Lietuvos rinkėjai yra pavargę nuo artistų, šoumenų ar kitų. Nemanau, kad save taip pristatanti partija gali turėti didesnės reikšmės Lietuvos politiniame gyvenime”, - abejonių Tautos prisikėlimo partijos kandidatų sėkme neslėpė A. Kubilius.

Partijos „Tvarka ir teisingumas” atstovas, Pagėgių meras K. Komskis DELFI taip pat sakėsi nieko nebijąs ir pasitikįs savo patirtimi politikoje.

„Aš esu aštuntus-devintus metus politikoje, o A. Valinskas tik pirmus, tai aš manyčiau, jeigu reikėtų scenoje (susigrumti – DELFI) būtų jam lengviau, o politikoje man lengviau”, - drąsinosi politikas ir pridūrė, jog naujų veikėjų radimasis politikoje politiniam procesui suteikia įdomumo, o ne baimingumo.

„Jeigu bijočiau būčiau ne politikas, kitkuo užsiiminėčiau. O dabar bus įdomiau dalyvauti”, - sakė K. Komskis, kuriam rinkimuose vienmandatėje Šilutės – Pagėgių apygardoje, neoficialiais duomenimis, oponuoti turėtų A. Valinskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.